Ελλαδα

Βατόπουλος: Αν δεν αποδώσουν τα μέτρα, πάμε σε lockdown Μαρτίου

«Το αποτέλεσμα των εν ισχύ μέτρων θα φανούν προς το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε. Δεν θα φανεί, όμως, ο αντίκτυπός τους και στον αριθμό νεκρών και διασωληνωμένων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα κέντρο
Αθήνα κέντρο © EUROKINISSI/ΔΑΓΑΛΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Σε lockdown τύπου Μαρτίου θα οδηγηθεί η Ελλάδα αν δεν τηρηθούν τα μέτρα που έχουν επιβληθεί από την κυβέρνηση.

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, προειδοποίησε πως αν τα μέτρα δεν αποδώσουν τότε επόμενο βήμα είναι να επιβληθεί ένα lockdown όμοιο με αυτό του Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βατόπουλος επανέλαβε ότι «το αποτέλεσμα των εν ισχύ μέτρων θα φανούν προς το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε. Δεν θα φανεί, όμως, ο αντίκτυπός τους και στον αριθμό νεκρών και διασωληνωμένων».

Εν συνεχεία, τόνισε ότι «τα αποτελέσματα των μέτρων θα εμφανιστούν με κάποια καθυστέρηση σε αυτές τις κατηγορίες. Από εμάς θα εξαρτηθεί αν η καραντίνα θα παραταθεί και μετά τις 30 Νοεμβρίου. Θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα με το σύνθημα “η μύτη μέσα” και αυτό γιατί παρακολουθούμε πολλούς πολίτες να την αφήνουν ακάλυπτη κάτι πάρα πολύ επικίνδυνο».

Να θυμίσουμε πως την Κυριακή κατεγράφη «μαύρο» ρεκόρ με 71 νέους θανάτους εντός 24 ωρών, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 392.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ