Ελλαδα

Κικίλιας - Κορωνοϊός: Εντός 2020 ακόμη 234 κλίνες ΜΕΘ

32% ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βασίλης Κικίλιας
Βασίλης Κικίλιας © EUROKINNISSI

«Σε 1.082 ανέρχονται σήμερα οι κλίνες ΜΕΘ στην Ελλάδα, ενώ μέχρι το τέλος του 2020 θα προστεθούν ακόμη 234 κλίνες», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας.

Για την κατάσταση του ΕΣΥ, τις επιτυχίες των ανθρώπων της Υγείας στην καθημερινή προσπάθεια τους να σωθεί έστω και μία ακόμα ανθρώπινη ζωή, όπως και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην έκτακτη ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

«Δέκα μήνες τώρα αγωνιζόμαστε σε μια πανδημία, όλοι μαζί μια γροθιά. Πρόκειται για μια παγκόσμια κρίση δημόσιας υγείας και 600.000 κρούσματα την ημέρα και πάνω από 9.000 θανάτους την ημέρα» είπε ο Βασίλης Κικίλιας που παρουσίασε τις δράσεις του υπουργείου από την έναρξη της πανδημίας.

«Οι κινητές ομάδες είναι μια πατέντα ελληνική, δεν υπάρχει στην Ευρώπη. 500 κινητές ομάδες που έχουν τη δυνατότητα να πάνε σε κάθε γωνιά της χώρα και να κάνουν τεστ. Έχουν πραγματοποιήσει 450.000 τεστ» σημείωσε, παρουσιάζοντας τα στοιχεία και αναφερόμενος στην ελληνική πρωτοβουλία πραγματοποίησης τεστ κορωνοϊού.

«Παραλάβαμε από την προηγούμενη διακυβέρνηση, τον Ιούλιο του 2019, 557 κλίνες ΜΕΘ, και έχουμε φτάσει να έχουμε τον Νοέμβριο του 2020, 1.082, και μέχρι το τέλος του έτους άλλες 234 νέες ΜΕΘ» ανέφερε ξεκινώντας την παρουσίαση ο κ. Κικιλιας. 

Σημείωσε πως σήμερα έχουμε μηδέν αναμονές για κρεβάτι εντατικής θεραπείας εν μέσω πανδημίας, σε αντίθεση με τις 30-35 αναμονές πέρυσι.

Κικίλιας: 32% ο δείκτης θετικότητας του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη

Δραματική φαίνεται πως είναι η διάδοση του κορωνοϊού στη Θεσσαλονίκη, όπου η θετικότητα στον ιό αγγίζει το 32% σύμφωνα με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Τα στοιχεία μετέδωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας λέγοντας πως «ήρθε η μεγάλη στιγμή της μεγάλης μάχης στη Θεσσαλονίκη. Δεν προσέξαμε.

Η θετικότητα με βάση το ΑΠΘ είναι 32%. Αυτή είναι μια τεράστια διασπορά. Αυτό εξηγεί και το lockdown, όμως πρέπει να προβληματίσει όλους μας για τον τρόπο που συμπεριφερθήκαμε τον τελευταίο καιρό και πως επεκτάθηκε η νόσος».

Κικίλιας για κατηγορίες Αλέξη Τσίπρα

Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε όμως και στις δηλώσεις του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και όσων συντρόφων του, όπως είπε, ακολουθούν την πολιτική του λαϊκισμού. «Το έκαναν και στην αρχή της πανδημίας, το κάνουν και τώρα» σημείωσε.

«Ο πρωθυπουργός, η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε μαζί με την κοινωνία να ξεπεράσουμε αυτή την κρίση» είπε ο κ. Κικίλιας που ευχαρίστησε τους ανθρώπους στο σύστημα υγείας. «Είμαι πεπεισμένος ότι αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες θα τα καταφέρουμε» σημείωσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ