Ελλαδα

Τηλεκπαίδευση: «Έπεσε» το σύστημα- Προβλήματα πρόσβασης

Πού εντοπίζεται το πρόβλημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαθητής τηλεκπαίδευση
Μαθητής τηλεκπαίδευση © Unsplash/ Dan Dimmock

Τηλεκπαίδευση: Προβλήματα πρόσβασης στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί Γυμνασίων και Λυκείων.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικών των Γυμνασίων και των Λυκείων που από σήμερα θα κάνουν μάθημα από το σπίτι τους, λόγω της επιβολής του lockdown, κατά τη διάρκεια της πρόσβασής τους στην πλατφόρμα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της athensvoice.gr, το πρόβλημα οφείλεται στο γεγονός ότι έπεσε η πλατφόρμα της CISCO Webex, ενώ ήδη γίνονται προσπάθειες για την αποκατάσταση της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, που καλούνται να παρακολουθήσουν χιλιάδες μαθητές.

Η CISCO Webex συνεργάζεται με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, δίχως χρέωση προς το Δημόσιο για την υλοποίηση της σύγχρονης τηλεκπαίδευσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η αδυναμία ανταπόκρισης από το Webex ίσως να οφείλεται σε γενικότερη αποτυχία του ευρωπαϊκού σέρβερ και δεν αποτελεί πρόβλημα μόνο στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως από το υπουργείο Παιδείας, διευκρινίστηκε πως δεν θα  ληφθούν υπόψη απουσίες στις περιπτώσεις που παρουσιάστηκε τεχνικό πρόβλημα.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο, «το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο λειτουργεί κανονικά, όπως και όλες οι πλατφόρμες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ