Ελλαδα

Κικίλιας: «Mάσκα παντού σίγουρα μέχρι την άνοιξη»

«Θα βγούμε από το lockdown αν τηρήσουμε τους κανόνες»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kikilias.jpg
Βασίλης Κικίλιας © EUROKINISSI

Τι είπε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας για την έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, τη χρήση μάσκας και το νέο lockdown

«Η μάσκα για τον κορωνοϊό θα μας συνοδεύσει σίγουρα μέχρι την άνοιξη». Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.
 Σημείωσε δε, ότι η ασφαλής οδός για να βγούμε από το lockdown είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες και έκανε έκκληση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα. 

Ο υπουργός εξήγησε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα θα μειωθεί το ποσοστό της θετικότητας και ανέφερε ως παράδειγμα το Ισραήλ το οποίο μέσα σε λίγες εβδομάδες πέτυχε να ρίξει τα κρούσματα από τις δέκα χιλιάδες σε τριψήφιο αριθμό.

Σχετικά με το εμβόλιο είπε ότι συμφώνα με τα τελευταία στοιχεία θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους με τις αρχές του 2021 και θα δοθεί σε πρώτη φάση σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς.

Ο υπουργός σημείωσε ακόμα πως εκτός από το Βέλγιο και την Ολλανδία, η Γαλλία και η Τσεχία άρχισαν να στέλνουν ασθενείς με κορωνοϊό στη Γερμάνια καθώς έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία τους.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ