Ελλαδα

Ζευγάρια που δεν συγκατοικούν - Πώς θα βλέπονται στο lockdown

Διευκρινίσεις από τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη που κληθηκε να απαντήσει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ζευγάρια στο lockdown που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι - Τι μπορούν να κάνουν για να βρεθούν
Ζευγάρια στο lockdown που δεν μένουν στο ίδιο σπίτι - Τι μπορούν να κάνουν για να βρεθούν © Pixabay

Πώς θα βλέπονται τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν μέσα στο lockdown - Τι απάντησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Παναγιώτης Σταμπουλίδης

Για το πώς θα βλέπονται τα ζευγάρια που δεν συγκατοικούν εν μέσω του νέου lockdown κλήθηκε να απαντήσει ο Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Το νέο καθολικό απαγορευτικό, που ξεκίνησε να ισχύει από τις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020, σε όλη τη χώρα, έχει προκαλέσει αρκετά ερωτήματα στους πολίτες -ειδικά σε ότι έχει να κάνει με τις μετακινήσεις.

Ζευγάρια που υπό κανονικές συνθήκες αφιέρωναν αρκετό χρόνο στην καθημερινότητά τους για να είναι μαζί και να κάνουν κοινά πράγματα, αλλά δεν ζουν κάτω από την ίδια στέγη, βρίσκονται αντιμέτωπα με το ίδιο πρόβλημα που παρατηρήθηκε και τον περασμένο Μάρτιο κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown.

«Νομίζω ότι η τεχνολογία έχει λύσει αυτά τα προβλήματα, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Skype ή άλλα μέσα επικοινωνίας» ήταν η απάντηση του κ. Σταμπουλίδη όταν ρωτήθηκε για τα ζευγάρια και το lockdown, επισημαίνοντας ότι μία επιλογή θα ήταν να έχουν εγκατασταθεί ήδη στο ίδιο σπίτι, προκειμένου να περάσουν μαζί το νέο απαγορευτικό για τον κορωνοϊό.

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν πολλά κοινωνικά θέματα, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι είμαστε σε περιορισμούς. Οι μετακινήσεις εκτός κατοικίας είναι πολύ συγκεκριμένες, αλλιώς δεν θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωση του ιού» ξεκαθάρισε.

Lockdown - Τα SMS και οι διαθέσιμες επιλογές μετακίνησης

Σημειώνεται ότι σχετικά με τις μετακινήσεις εν μέσω του νέου lockdown, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι καθ' όλο το 24ωρο υπάρχει περιορισμός της κυκλοφορίας των πολιτών σε όλη τη χώρα.

Οι μετακινήσεις επιτρέπονται κατ' εξαίρεση και αυστηρά μόνο με SMS ή βεβαίωση κίνησης Τύπου Α (Εργασία) και Τύπου Β (Προσωπικοί λόγοι) σε έντυπη ή χειρόγραφη μορφή. Όπως είπε, οι πολίτες μπορούν να βγαίνουν από το σπίτι για να πάνε στη δουλειά τους αλλά και για:

  • Λόγους μετάβασης στο σχολείο,
  • λόγους υγείας,
  • λόγους μετάβασης σε εν λειτουργία κατάστημα,
  • λόγους μετάβασης σε δημόσια υπηρεσία ή τράπεζα,
  • κίνηση για παροχή βοήθειας ή συνοδεία μαθητή στο σχολείο,
  • μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων και
  • σωματική άσκηση ή κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτιση αδέσποτων εντός των διοικητικών ορίων του δήμου.

athensvoice-sms-lockdown.jpg

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ