Ελλαδα

Βόλτα με το κατοικίδιο εν μέσω lockdown - Τι πρέπει να γνωρίζετε

Τι SMS στέλνουμε - Πόσα άτομα επιτρέπονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Γυναίκα βγάζει βόλτα τον σκύλο της
Γυναίκα βγάζει βόλτα τον σκύλο της © Pixabay

Τι αλλάζει στη βόλτα με το κατοικίδιο από τη στιγμή που τέθηκε σε ισχύ το νέο καθολικό lockdown για τον κορωνοϊό στην Ελλάδα.

Το νέο καθολικό lockdown, που τέθηκε σε ισχύ στις 06.00 το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2020, αλλάζει την καθημερινότητα των πολιτών, επηρεάζοντας μεταξύ άλλων και τη βόλτα με το κατοικίδιο.

Όσοι έχουν σκύλο και επιθυμούν να τον βγάλουν βόλτα στο lockdown, πρέπει να στείλουν SMS με τον αριθμό 6 στο 13033 ή να έχουν μαζί τους συμπληρωμένο το έντυπο βεβαίωσης κίνησης (Τύπου Β), το οποίο και εκτυπώνουν από το forma.gov.gr. Σε αυτό, αφού συμπληρώσουν τα στοιχεία τους, σημειώνουν Χ στο κουτάκι δίπλα από το B6 και υπογράφουν στο τέλος.

Το ίδιο ισχύει και για τη χειρόγραφη δήλωση, την οποία και πρέπει να επιδεικνύουν σε ενδεχόμενο έλεγχο για την τήρηση του lockdown από τα αρμόδια όργανα. Ο Κωδικός Β6 αφορά κίνηση για τις ανάγκες κατοικίδιου ζώου ή σίτιση αδέσποτων εντός του δήμου. Χρησιμοποιείται επίσης και για τη σωματική άσκηση.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, επιτρέπεται η κίνηση με κατοικίδιο ζώο είτε ατομικά ή ανά δύο άτομα. Σε περίπτωση που τα άτομα είναι δύο, πρέπει να τηρείται υποχρεωτικά απόσταση 1,5 μ. Η βόλτα με τον σκύλο πρέπει να γίνεται σε κοντινή απόσταση από το σπίτι.

Όσον αφορά στη μάσκα για τον κορωνοϊό, η χρήση της είναι υποχρεωτική κατά τη διάρκεια της βόλτας με το κατοικίδιο. Οι παραβάτες τιμωρούνται με 300 ευρώ πρόστιμο.

athensvoice-sms-lockdown.jpg

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την εργασία, προβλέπονται 6 λόγοι για την έξοδο από το σπίτι εν μέσω lockdown. Μεταξύ αυτών η μετακίνηση για την αγορά αγαθών από σούπερ μάρκετ και άλλα καταστήματα με τρόφιμα, η μετακίνηση σε φαρμακείο και τράπεζα και η παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ