- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παναγιωτακόπουλος: Αναγκαίο αυτή τη στιγμή το lockdown
«Για να μη φτάσουμε να επιλέγουμε ποιοι θα μπουν στις ΜΕΘ»
Αναγκαίο χαρακτήρισε το lockdown ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος προκειμένου να μην επιλέγεται ποιος θα μπει στις ΜΕΘ.
Για το lockdown που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε πως «χρειάζεται καθολικότητα σε όλα αυτά (σ.σ. τα μέτρα). Συνεδρίασε χθες έκτακτα η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και υπό το πρίσμα της εξάπλωσης της επιδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση γενικό lockdown στη χώρα».
Στη συνέχεια, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν την επιτροπή σε αυτή την απόφαση, μίλησε «για τα πολλά κρούσματα, την αύξηση του ρυθμού μεταδοτικότητας αλλά και την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας» και πρόσθεσε:
«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται έτσι οι διασωληνωμένοι, με 10-15 την ημέρα, κάποια στιγμή το σύστημα θα καταρρεύσει. Δεν φτάσαμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιους θα βάλουμε στις ΜΕΘ. Αλλά δεν θέλουμε να φτάσουμε. Σκοπός του lockdown είναι να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπάρχει χωρητικότητα στις ΜΕΘ κατά τόπους».
Καταλήγοντας, ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε ότι «ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ανεξάρτητος και αδιάψευστος. Αν είχαμε περισσότερα θετικά κρούσματα και λιγότερους διασωληνωμένους, οι αποφάσεις θα ήταν διαφορετικές. Ο δείκτης των διασωληνωμένων είναι πολύ ισχυρός για τη δείχνει την αντοχή του συστήματος Υγείας. Και προοιωνίζει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες βίντεο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Του επιβλήθηκε και πρόστιμο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πήραν τις κασετίνες από το ΑΤΜ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Με μαθήματα προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις
Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.