Ελλαδα

Παναγιωτακόπουλος: Αναγκαίο αυτή τη στιγμή το lockdown

«Για να μη φτάσουμε να επιλέγουμε ποιοι θα μπουν στις ΜΕΘ»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αθήνα
Αθήνα © EUROKINISSI

Αναγκαίο χαρακτήρισε το lockdown ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος προκειμένου να μην επιλέγεται ποιος θα μπει στις ΜΕΘ.

Για το lockdown που θα ανακοινώσει σήμερα ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε πως «χρειάζεται καθολικότητα σε όλα αυτά (σ.σ. τα μέτρα). Συνεδρίασε χθες έκτακτα η επιτροπή των Λοιμωξιολόγων και υπό το πρίσμα της εξάπλωσης της επιδημίας και των επιδημιολογικών δεδομένων, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση γενικό lockdown στη χώρα».

Στη συνέχεια, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν την επιτροπή σε αυτή την απόφαση, μίλησε «για τα πολλά κρούσματα, την αύξηση του ρυθμού μεταδοτικότητας αλλά και την πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας» και πρόσθεσε:

«Αν συνεχίσουν να αυξάνονται έτσι οι διασωληνωμένοι, με 10-15 την ημέρα, κάποια στιγμή το σύστημα θα καταρρεύσει. Δεν φτάσαμε στο σημείο να διαλέγουμε ποιους θα βάλουμε στις ΜΕΘ. Αλλά δεν θέλουμε να φτάσουμε. Σκοπός του lockdown είναι να μη φθάσουμε σε αυτό το σημείο. Υπάρχει χωρητικότητα στις ΜΕΘ κατά τόπους».

Καταλήγοντας, ο κ. Παναγιωτακόπουλος σημείωσε ότι «ο αριθμός των διασωληνωμένων είναι ανεξάρτητος και αδιάψευστος. Αν είχαμε περισσότερα θετικά κρούσματα και λιγότερους διασωληνωμένους, οι αποφάσεις θα ήταν διαφορετικές. Ο δείκτης των διασωληνωμένων είναι πολύ ισχυρός για τη δείχνει την αντοχή του συστήματος Υγείας. Και προοιωνίζει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα».

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.