- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Στις 11.11 η απολογία του πλοίαρχου του «Maersk Launceston»
Κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου του «Καλλιστώ»
Στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston έχει απαγορευθεί ο απόπλους - Ο πλοίαρχος πήρε προθεσμία να απολογηθεί για το ναυάγιο του Καλλιστώ
Προθεσμία για να απολογηθεί στις 11 Νοεμβρίου 2020 έλαβε από την εισαγγελία Πειραιά ο Πολωνός πλοίαρχος του φορτηγού πλοίου μεταφοράς κοντέινερ Maersk Launceston, που τις πρωινές ώρες της Τρίτης 27 Οκτωβρίου 2020 συγκρούστηκε στο λιμάνι του Πειραιά με το ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού, Καλλιστώ, με αποτέλεσμα το πολεμικό πλοίο να κοπεί στα δύο και να τραυματιστούν ελαφρά δύο μέλη του πληρώματός του.
Ο πλοίαρχος, που κατηγορείται για πρόκληση ναυαγίου από αμέλεια και για παραβάσεις των διεθνών κανόνων αποφυγής σύγκρουσης, αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος, ενώ κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα.
Σημειώνεται ότι το λιμεναρχείο Πειραιά ζήτησε από το δικαστήριο προθεσμία τριών μηνών προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο έλεγχος των πραγματογνωμόνων και όλα τα στοιχεία με τις καταγεγραμμένες κινήσεις των δύο πλοίων στο marine traffic (διεθνές σύστημα καταγραφής πορείας των πλοίων) να επισυναφθούν στη δικογραφία.
Στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston στο οποίο έχει απαγορευθεί ο απόπλους έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν οι επιθεωρήσεις, προκειμένου να αρθεί ο απόπλους του και να συνεχίσει το δρομολόγιό του.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το συγκινητικό «αντίο» της ΄κόρης του, Μαριλένας
Έκλεψε μοτοσικλέτα στο Αντίρριο, εμπλοκή και σε καταστήματα
Πόσο χρόνο χρειάζεται η συναισθηματική μετάβαση από το βαρύ πένθος στην εκστατική χαρά; Ίσως μια στιγμή.
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Δεκάδες ακυρώσεις πτήσεων από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» και χιλιάδες παγκοσμίως
«Αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε στόχους αμερικανικών συμφερόντων» σημειώνει η εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ.
Σε λίγες ημέρες «μπαίνουμε» στη θερινή ώρα
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Ποιες είναι οι Μαρία Μπούμπα και Ιωάννα Νεράντζη
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Η Άνοιξη είναι δειλά - δειλά εδώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.