- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Αθήνα: Διαδικτυακά οι εορτασμοί της «Ημέρας των Νεκρών»
Από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ως τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου
Διαδικτυακός θα είναι φέτος ο εορτασμός της Ημέρας των Νεκρών (Dia de los Muertos) 2020 στην Αθήνα που θα πραγματοποιηθεί από 31 Οκτωβρίου ως 2 Νοεμβρίου.
Μέσω διαδικτύου θα πραγματοποιηθεί η φετινή «Ημέρα των Νεκρών» και οι εορτασμοί της στην Αθήνα.
Η πολύ δημοφιλής μεξικάνικη γιορτή, που τα τελευταία χρόνια αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι Αθηναίοι, λόγω πανδημίας, μας προσκαλεί σε ένα ιντερνετικό ραντεβού.
Από το Σάββατο 31 Οκτωβρίου ως την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, μέσω της σελίδας Facebook «Mexicanos en Grecia/ Μεξικάνοι στην Ελλάδα» μπορεί κανείς να παρακολουθήσει ένα πλούσιο πρόγραμμα, που ετοίμασαν μέλη της μεξικανικής κοινότητας στην Ελλάδα.
Η Ημέρα των Νεκρών γιορτάζεται εδώ και είκοσι χρόνια στην Ελλάδα και κάθε χρόνο η προσέλευση είναι μεγαλύτερη, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος της πρεσβείας του Μεξικού. Πέρσι μετά από μια μεγάλη γιορτή στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων στο Θησείο πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των «Κατρίνας» με τη συμμετοχή περίπου 1.500 ατόμων. Η μεξικανική κοινότητα στην Ελλάδα αριθμεί περίπου 800 άτομα, εκ των οποίων οι μισοί ζουν στην Αττική. «Πλέον ο κόσμος το ξέρει και το περιμένει. Μας παίρνουν τηλέφωνο και μας ρωτούν, πού θα γίνει και πότε».
Πρόκειται για μια παράδοση με βαθιές πολιτισμικές ρίζες, η οποία εκπλήσσει τους υπόλοιπους λαούς, λόγω της θερμής και, ακόμα, χιουμοριστικής σχέσης που θέτει με το θάνατο. Η UNESCO συγκαταλέγει αυτή τη γιορτή στον κατάλογο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Η παράδοση έχει τις ρίζες της στους αρχαίους πολιτισμούς του Μεξικού. Την Ημέρα των Νεκρών, οι Μεξικανοί επανασυνδέονται με τα στοιχεία που ορίζουν και διαμορφώνουν την ταυτότητά τους: την οικογένεια, τα έθιμα, την πίστη και την αγάπη.
Συναυλία, έκθεση ζωγραφικής, χειροτεχνίας, συνταγές για το διάσημο «ψωμί των νεκρών», βίντεο, συμμετοχές στο διαγωνισμό βωμών των νεκρών, ανάγνωση ποιημάτων είναι κάποιες από τις εκδηλώσεις, που θα παρουσιαστούν το τριήμερο. Παράλληλα, στο εστιατόριο Mama Roux, Αιόλου 48-50, θα βρίσκεται ο «βωμός των ποιητών».
Τους εορτασμούς διοργανώνουν η πρεσβεία Μεξικού, ο Σύλλογος Μεξικανών στην Ελλάδα και η Σχολή Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς θα λειτουργήσουν τα καταστήματα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά
Οι συμμετέχοντες στα επεισόδια ταυτοποιήθηκαν και κατηγορούνται για απόπειρες ανθρωποκτονίας κατά συρροή
Πάσχει από το σπάνιο γενετικό σύνδρομο Allagille
Οι περισσότερες πτήσεις καθυστέρησαν
Αναλυτικά οι ώρες λειτουργίας του «ΔΕΗ Xmas West Park»
Λίγα λεπτά μετά τις 6 το απόγευμα
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες
Τι προβλέπει η νομοθεσία για την ανανέωση των αδειών οδήγησης και ποιους αφορά
Αγρότες έχουν εισβάλει στoν αεροδιάδρομο
Ο άνθρωπος που γλίτωσε από το ναυάγιο του «Ηράκλειον» και σκοτώθηκε κατά τη συντριβή του αεροσκάφους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Ο καιρός των επόμενων ημερών
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Άρπαξαν ένα ζευγάρι παπούτσια
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.