- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γώγος: Ούτε κοντά, ούτε μακριά το lockdown
Τι είπε για την εστίαση, την απαγόρευση μετακίνησης από νομό σε νομό και την περίπτωση της Θεσσαλονίκης
Την κρισιμότητα της κατάστασης μετά και τη σημερινή ανακοίνωση του ΕΟΔΥ για το αρνητικό ρεκόρ των 1.547 κρουσμάτων κορωνοϊού, τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος.
Για την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και το ενδεχόμενο lockdown μίλησε ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων, Χαράλαμπος Γώγος.
Συγκεκριμένα, ο κ. Γώγος υπογράμμισε ότι «τα πράγματα είναι δύσκολα και θα δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο».
Τόνισε πως «στόχος είναι τα μέτρα να είναι λογικά σε σχέση με την οικονομία και την κοινωνία και αποτελεσματικά για την δημόσια υγεία»
Ερωτηθείς εάν θα υπάρξει εισήγηση να περάσει η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο» επίπεδο συναγερμού, σημείωσε πως «όντως είναι ένα σοβαρό θέμα που απασχολεί την επιτροπή και θα εξεταστούν ξανά αύριο Πέμπτη τα δεδομένα».
Αναφορικά με το ενδεχόμενο lockdown, απάντησε ότι «δεν είμαστε ούτε κοντά, ούτε και μακριά από ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς πρόκειται για ένα νόσημα απρόβλεπτο».
Ως προς την εστίαση, υπογράμμισε ότι «εάν πληρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων δεν θα χρειαστεί να περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας τους και εξετάζεται συνδυασμός μέτρων που συμπληρώνουν το ένα το άλλο».
Όσον αφορά το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης από νομό σε νομό είπε πως «είναι κάτι που συζητείται και πως μπορεί να χρειαστεί να εφαρμοστεί ιδιαίτερα στη βόρεια Ελλάδα. Είναι τόσο άσχημα τα πράγματα που πρέπει να τη χρησιμοποιούμε μέσα έξω» σημείωσε ο καθηγητής για τη χρήση μάσκας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μοναδικό πενθήμερο για τους εργαζόμενους
Ρεκόρ επταετίας σε κρούσματα και θανάτους
Στη Σκάλα Μεσσηνίας η υψηλότερη
Τελικό προορισμό είχε το Σούνιο
Χωρίς ενεργό μέτωπο οι πυρκαγιές σε Περιβόλι Γρεβενών και Καστανιά Ημαθίας
Το περιστατικό είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούλιο στις σήραγγες της Κακιάς Σκάλας
Και τον Σεπτέμβριο θα συνεχιστούν οι υψηλές θερμοκρασίες
Ο διάσημος παρουσιαστής βρέθηκε στο ιστορικό πανηγύρι της Αγίας Αγάθη - Βίντεο
Στο σημείο ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής
Η ημερομηνία που πρέπει να προσέξετε
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
«Με ευθύνη σου έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές» απαντά εκείνος -Το σχόλιο Τσατραφύλλια
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.