- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
«Ο ιός δεν είναι σκευωρία, δεν τον σκέφτηκε κάποιο σκοτεινό μυαλό, υπάρχει ανάμεσα μας», τονίζει ο δήμαρχος Νάξου, Δημήτρης Λιανός.
Χθες επίσημα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε έξι κρούσματα κορωνοϊού και σήμερα «έχουμε ακόμη τέσσερα κρούσματα», λέει ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός, μιλώντας σήμερα το πρωί στον Aegean Voice 107,5. Και όπως πρόσθεσε: «Το χρώμα του χάρτη μπορεί να αλλάξει σε επικινδυνότητα, με ο,τι αυτό σημαίνει για την τοπική κοινωνία».
Μάλιστα ο κος Λιανός ήταν ξεκάθαρος λέγοντας πως «Ο ιός δεν είναι σκευωρία, δεν τον σκέφτηκε κάποιο σκοτεινό μυαλό, υπάρχει ανάμεσα μας. Να μην ξεχνάμε ότι έχουμε συμπολίτες μας που είναι σε ΜΕΘ και δίνουν την δική τους μάχη. Όλοι δυνητικά θα νοσήσουμε και δεν πρέπει να υπάρχει στιγματισμός όσων έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό. Συνεργασία, αυστηρή τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων, υψηλή ατομική ευθύνη, ενεργοποίηση των ελέγχων της αστυνομίας τα κυριότερα σημεία που πρέπει να προσέξουμε».
Ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων τόνισε ότι η Αστυνομία έχει ενεργοποιηθεί και γίνονται αυστηροί έλεγχοι σε θέματα τήρησης καραντίνας, ξεκαθάρισε ότι είναι απαραίτητη η ατομική ευθύνη ενώ στο θέμα της αλλαγής χρώματος σημείωσε ότι είναι απαραίτητη εάν πρέπει να προφυλάξουμε το σύνολο της κοινωνίας.
Όπως είναι γνωστό από χθες, το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται σήμερα από τις 5 το απόγευμα έως στις 8 το βράδυ στη Χώρα, στην περιοχή του Αγ. Νικοδήμου προκειμένου να πραγματοποιήσει ΔΩΡΕΑΝ δειγματοληπτικό τεστ για τον κορωνοϊό στους κατοίκους. «είναι δωρεάν, κάνω έκκληση σε όλους να πάμε κι εάν χρειαστεί θα γίνουν τεστ και στο Νοσοκομείο ώστε να έχουμε επαλήθευση».
Τις επόμενες μέρες ο ΕΟΔΥ θα επισκεφτεί τα χωριά Απείρανθο, Γαλανάδο, Μονή και Φιλώτι. Όσο για την επιλογή των χωριών, ο κος Λιανός τόνισε ότι έγινε με βάση των αριθμό κρουσμάτων που έχουν βρεθεί στα χωριά αυτά.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία
Η ανάρτηση του μετεωρολόγου
Η έκθεση συγκεντρώνει έργα, εμπειρίες και αποτελέσματα από μια σειρά δράσεων
Αυξάνονται οι καταγγελίες για επιθέσεις σε γιατρούς και υγειονομικούς σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας
Το βίντεο - αφιέρωμα της εταιρίας παραγωγής για την αείμνηστη ηθοποιό
Απολύτως ανακριβή χαρακτηρίζει η ΕΛΑΣ τα δημοσιεύματα για χειροπέδες σε καθηγητές εντός σχολείου
Τροχαίο στο 44,5ο χλμ προς Κόρινθο – Τραυματίστηκε οδηγός βαν, επί τόπου Τροχαία και Πυροσβεστική
Ένα χρόνο πριν η σπουδαία ηθοποιός είχε μιλήσει μέσα από το Γηροκομείο Αθηνών
Η ανακοίνωση της οικογένειας Ντε Γκρες
Η σπουδαία ηθοποιός πέθανε σε ηλικία 92 ετών
Η σπουδαία ηθοποιός του ελληνικού κινηματογράφου άφησε την τελευταία της πνοή, όπως ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας
Η πρόγνωση Τσατραφύλλια για χιόνια σε χαμηλά υψόμετρα και ισχυρούς βοριάδες
Ο γνωστός επιχειρηματίας έφυγε από τη ζωή
Σκληρή δήλωση Αλειφτήρα κατά Ανεστίδη, ενόψει της συνάντησης των αγροτών με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου
Όλες οι αργίες για το 2026
Η 24χρονη πέρασε στο αντίθετο ρεύμα στη Μάρκου Μπότσαρη και προκάλεσε εκτεταμένες υλικές ζημιές
Από το βράδυ ξεκινά η μεταβολή του καιρού
Δύο χρόνια διοίκησης Αγγελούδη χωρίς μεταρρυθμίσεις, με αυξήσεις τελών και χαμηλές επιδόσεις ανακύκλωσης, για την παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους»
Αναφέρθηκε στο πολιτικό κίνημα που οργανώνεται, τις τύψεις και τις μετακινήσεις της
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.