Ελλαδα

Σχολή Ευελπίδων: Πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού

Σε απομόνωση οι επιβεβαιωμένες μολύνσεις Covid-19 - Εξετάζεται το ενδεχόμενο καραντίνας στις κτιριακές εγκαταστάσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sxoli-evelpidon-krousmata.jpg
© EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Επιβεβαιώθηκαν κρούσματα κορωνοϊού στη Σχολή Ευελπίδων και εξετάζεται το ενδεχόμενο να επιβληθεί προσωρινά καραντίνα.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις καθώς επιβεβαιώθηκαν πολλαπλά κρούσματα κορωνοϊού στη Σχολή Ευελπίδων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν επιβεβαιωθεί τουλάχιστον 10 κρούσματα κορωνοϊού σε μαθητές και προσωπικό στη Σχολή Ευελπίδων.

Άμεσα, ενεργοποιήθηκαν τα σχετικά πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση περιστατικών Covid-19 στις Ένοπλες Δυνάμεις. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των ατόμων που βρέθηκαν θετικά στον ιό. Νωρίτερα, ο ΕΟΔΥ είχε ανακοινώσει 667 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 250 στην Αττική και τα 125 στη Θεσσαλονίκη. Ο καθηγητής στην Ιατρική Σχολή Αθηνών του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, σημείωσε κατά τη διάρκεια της live ενημέρωσης για τον κορωνοϊό πως περισσότερο από το 50% των νέων διαγνώσεων εντοπίζεται πλέον εκτός Αττικής.

Επιπλέον, ο καθηγητής είπε πως σημαντική αύξηση κρουσμάτων παρατηρείται στη Βόρεια Ελλάδα, αναφέροντας πόλεις όπως τα Ιωάννινα, την Καστοριά, τις Σέρρες και φυσικά τη Θεσσαλονίκη, όπου υπάρχει «έκρηξη» μολύνσεων Covid-19 τα τελευταία 24ωρα.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 στην Ελλάδα, με εντολή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τα μέτρα προστασίας κατά της διασποράς του ιού στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι αυστηρά, με όλες τις μονάδες ανά την ελληνική επικράτεια σε Στρατό Ξηράς, Αεροπορία και Ναυτικό να ακολουθούν συγκεκριμένες οδηγίες για να αποτραπεί η εξάπλωση της Covid-19.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.