Ελλαδα

Θεσσαλονίκη: Ποινή 15 ετών στον ψυκτικό που σκότωσε 63χρονη

Ποιο ελαφρυντικό αναγνωρίστηκε

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αίθουσα δικαστηρίου
Αίθουσα δικαστηρίου © EUROKINISSI/ TATIANA ΜΠΟΛΑΡΗ

Θεσσαλονίκη: Ποια η ποινή που επέβαλε το δικαστήριο στον 31χρονο ψυκτικό που σκότωσε πελάτισσά του τον Ιούνιο του 2019.

Σε κάθειρξη 15 ετών καταδικάστηκε ο νεαρός ψυκτικός που σκότωσε με σφυρί την 63χρονη πελάτισσά του στην Θεσσαλονίκη, πέρσι τον Ιούνιο. 

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ομόφωνα ένοχο για τη δολοφονία, αναγνωρίζοντάς του το ελαφρυντικό του «σύννομου βίου», ενώ αποφάσισε να επιστρέψει στη φυλακή για την έκτιση της ποινής. Προηγουμένως ο εισαγγελέας είχε ζητήσει την ενοχή του απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς της υπεράσπισης για αναγνώριση μειωμένου καταλογισμού ή της ελαφρυντικής περίστασης του βρασμού ψυχικής ορμής.

Στην απολογία του ο 31 ετών δράστης είπε ότι θύμωσε όταν η 63χρονη έβρισε τη μητέρα του, επειδή προηγουμένως εκείνος αρνήθηκε να προβεί σε πρόσθετες εργασίες στο κλιματιστικό.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, όλα ξεκίνησαν όταν ο ψυκτικός, επικαλούμενος φόρτο εργασίας, αρνήθηκε να προβεί σε κάποια πρόσθετη εργασία που ζήτησε η άτυχη γυναίκα. Αυτό φαίνεται πως την δυσαρέστησε και καθώς η μία κουβέντα έφερε την άλλη, ακολούθησαν εκατέρωθεν απωθήσεις στο διάδρομο του διαμερίσματος. Στη συνέχεια, ο ψυκτικός κατηγορείται ότι άρπαξε ένα σφυρί από την εργαλειοθήκη του «χτυπώντας αλλεπάλληλες φορές στο κεφάλι το θύμα του με συνέπεια να το τραυματίσει θανάσιμα».

Ακολούθως, ο ίδιος συνέχισε κανονικά τα επαγγελματικά του ραντεβού αφού προηγουμένως καθάρισε τα ρούχα του με ηλεκτρικό ψεκαστήρα και πέταξε τα γάντια εργασίας και το σφυρί σε κάδο απορριμμάτων.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ