Ελλαδα

ΕΚΠΑ: Γεγονός το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος

tonia-zaravela.jpg
Τόνια Ζαραβέλα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νίκη Κεραμέως με φοιτητές του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού του ΕΚΠΑ
Η Νίκη Κεραμέως με φοιτητές του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού του ΕΚΠΑ © Facebook/ Niki Kerameus

ΕΚΠΑ: Ξεκίνησε το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα ελληνικού πανεπιστημίου- Φοιτητές από 10 χώρες μαθαίνουν για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό

Το πρώτο αγγλόφωνο προπτυχιακό πρόγραμμα ελληνικού πανεπιστημίου είναι εδώ και λίγες ημέρες γεγονός.

Φοιτητές από 10 χώρες θα φοιτήσουν για τα επόμενα τέσσερα χρόνια στο ΕΚΠΑ και θα διδαχθούν στα αγγλικά Αρχαιολογία, Ιστορία και Αρχαία Ελληνική Φιλολογία.

Το ΕΚΠΑ άνοιξε τις πύλες του και υποδέχεται στα φοιτητικά έδρανα νέους φοιτητές από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Κίνα, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, την Αλβανία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Παλαιστίνη, το Ελ Σαλβαδόρ και την Κένυα, οι οποίοι είναι έτοιμοι να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «BA Program in the Archaeology, History and Literature of Ancient Greece» της Φιλοσοφικής Σχολής.

Το πρόγραμμα υλοποιείται από τη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ, σε συνεργασία με το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδος (ΔΙ.ΠΑ.Ε) και δίνει την ευκαιρία στους φοιτητές να διδαχθούν τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό στη χώρα που γεννήθηκε, ενώ τους δίνει τη δυνατότητα να επισκεφθούν μνημεία όπως ο Παρθενώνας, οι Δελφοί και η Αρχαία Ολυμπία, που προσελκύουν χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Η Νίκη Κεραμέως με τους υπεύθυνους του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού του ΕΚΠΑ
Η Νίκη Κεραμέως με φοιτητές του πρώτου αγγλόφωνου προπτυχιακού του ΕΚΠΑ © Facebook/ Niki Kerameus

Την τελευταία ημέρα του Σεπτέμβρη, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ο πρύτανης Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών καθηγητής Θάνος Δημόπουλος, ο Κοσμήτορας της Φιλοσοφικής Σχολής καθηγητής Αχιλλέας  Χαλδαιάκης και η Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Προγράμματος καθηγήτρια Ελένη Καραμαλέγκου υποδέχθηκαν τους φοιτητές, τηρώντας φυσικά τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό.

«Η εξωστρέφεια των ελληνικών πανεπιστημίων και η εδραίωση της χώρας μας στην Νοτιοανατολική Μεσόγειο ως κόμβου Γνώσης και Εκπαίδευσης είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων μας», είπε η Νίκη Κεραμέως στην επίσημη τελετή υποδοχής και υπογράμμισε:  

«Είναι πεποίθησή μας ότι τα ελληνικά πανεπιστήμια έχουν πολλά να αποκομίσουν αλλά και να προσφέρουν στην παγκόσμια ακαδημαϊκή κοινότητα μέσα από συνεργασίες, ανταλλαγή φοιτητών, εκπαιδευτικών, ερευνητών, διπλά και κοινά προγράμματα σπουδών. Η Παιδεία δεν είναι μόνο Γνώση. Είναι και μέσο για να γίνει ο κόσμος μας το μέρος που θέλουμε να ζούμε. Για εμάς και τα παιδιά μας», είπε η υπουργός, δίνοντας το στίγμα της απόφασης πίσω από την έναρξη του προγράμματος.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ