- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Έρευνα: Τι πιστεύουν οι μαθητές που συμμετέχουν στις καταλήψεις
Οι απαντήσεις τους για βιβλία, καθηγητές και μέτρα για τον κορωνοϊό
Στην έρευνα του pod.gr συμμετείχαν 255 μαθητές από σχολεία υπό κατάληψη - Τι πιστεύουν βιβλία, καθηγητές και μέτρα για τον κορωνοϊό
Τα βιβλία ήταν το πρώτο που θα άλλαζαν οι καταληψίες μαθητές, σύμφωνα με έρευνα του pod.gr σε σχολεία υπό κατάληψη, στην οποία ανταποκρίθηκαν 255 μαθητές.
Συγκεκριμένα στο ερώτημα «αν μπορούσες να αλλάξεις ένα μόνο πράγμα στο σχολείο σου ποιο θα ήταν αυτό;», 99 μαθητές είπαν τα βιβλία, 81 τους καθηγητές και 70 τις κτηριακές εγκαταστάσεις.
Στο ερώτημα «πώς αυτοπροδιορίζεσαι πολιτικά;» οι 121 επέλεξαν την απάντηση «είμαι εντελώς αδιάφορος με τα πολιτικά», 38 την απάντηση «μάλλον αριστερός», 14 «μάλλον αναρχικός», 7 «μάλλον δεξιός».
Πάντως αρκετοί μαθητές δεν απάντησαν σε αυτήν τη συγκεκριμένη ερώτηση.
Στο ερώτημα αν υπάρχει κάποιο θέμα για το οποίο «θα διαδήλωνες στο Σύνταγμα, χωρίς δεύτερη σκέψη;», 87 απάντησαν «για το περιβάλλον», 75 «για την παιδεία» και 63 «για τα ανθρώπινα δικαιώματα».
Σημειώνεται πως η συντριπτική πλειοψηφία όσων απάντησαν στα ερωτήματα του pod.gr θεωρούν απαραίτητα τα μέτρα για τον κορωνοϊό.
Λένε ότι φορούν την μάσκα «συχνά» ενώ δηλώνουν ότι αποφεύγουν να αγκαλιάζουν τους φίλους τους και τους παππούδες τους.
Παρουσιάζοντας την έρευνα ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε μια αναδρομή στις μαθητικές καταλήψεις οι οποίες έγιναν καθεστώς μετά τον θάνατο του Νίκου Τεμπονέρα, το ’91 σε σχολείοτης Πάτρας.
Ως προς τα επίκαιρα αιτήματα στο podcast προβλήθηκε κυρίως η απαίτηση των μαθητών να καταργηθούν τα δίωρα μαθήματα χωρίς διάλειμμα και να υπάρξουν μαθήματα 30 λεπτών μεπεριορισμό της διδακτέας ύλης.
Ακούστε εδώ το podcast του Σταύρου Θεοδωράκη :
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού καταγράφηκε η χαμηλότερη θερμοκρασία
Το χρονικό της υπόθεσης
Τι δήλωσε μετά το συμβάν
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Έκκληση για βοήθεια από τους γονείς του
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Την παραίτηση της Καρυστιανού ζήτησε το ΔΣ του Συλλόγου των Τεμπών με επιστολή
Το αρνητικό... φορτίο της ημέρας και το κακό «προηγούμενο»
Ανοιχτό το ενδεχόμενο πανελλαδικής διάστασης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.