Ελλαδα

Κορωνοϊός - Έκτακτα μέτρα στην Αττική: Νέο όριο ατόμων για γάμους

Τι ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς για βαφτίσεις και κηδείες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το ανώτατο όριο ατόμων σε γάμους κατεβαίνει στους 20 στην Αττική λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στον νομό
Το ανώτατο όριο ατόμων σε γάμους κατεβαίνει στους 20 στην Αττική λόγω των αυξημένων κρουσμάτων στον νομό © Pixabay

Μειώνεται σε 20 ο αριθμός των ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες στην Αττική - Τα νέα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό στην πρωτεύουσα.

Το νέο όριο ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, παρουσιάζοντας τα νέα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Αττική για τον κορωνοϊό.

Μιλώντας στην προγραμματισμένη live ενημέρωση για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ελλάδα, γνωστοποίησε ότι κατεβαίνει και άλλο το ανώτατο όριο ατόμων για γάμους, βαφτίσεις και κηδείες στην Αττική.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 339 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, εκ των οποίων τα 164 στην Αττική. Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του  ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε ότι από τα 4.084 θετικά κρούσματα, τα 2.100 είναι στην Αττική και από αυτά τα 966 εντοπίζονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Γι' αυτό τον λόγο ελήφθη η απόφαση να ληφθούν πρόσθετα έκτακτα περιοριστικά μέτρα για την Αττική. Μεταξύ αυτών και το νέο όριο ατόμων σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σε γάμους, βαφτίσεις και κηδείες μπορούν να βρίσκονται έως και 20 άτομα. Το μέτρο που κατεβάζει και άλλο τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε γάμο, βάφτιση και κηδεία τίθεται σε ισχύ τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου.

Το ίδιο χρονικό διάστημα θα ισχύουν και τα υπόλοιπα έκτακτα περιοριστικά μέτρα στην Αττική για τον κορωνοϊό, τα οποία είναι:

  • Ανώτατο όριο ως 9 άτομα σε συναθροίσεις σε κλειστούς και εξωτερικούς χώρους
  • Αναστέλλονται οι συναυλίες σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
  • Υποχρεωτική τηλεργασία στο 40% των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  • Να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους οι άνω των 65 
  • Διαμονή ασυμπτωματικών θετικών κρουσμάτων σε ξενοδοχεία καραντίνας
  • Μετακινήσεις σε τρία κύματα των εργαζομένων για το δημόσιο τομέα.

339 νέα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020

Από τα 339 νέα κρούσματα, τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές. Επίσης, τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας.

Στην Αττική επιβεβαιώθηκαν συνολικά το τελευταίο 24ωρο 164 νέα κρούσματα κορωνοϊού, εκ των οποίων τα 25 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 αναφέρουν πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας. Στη Θεσσαλονίκη εντοπίστηκαν 12 νέες μολύνσεις Covid-19.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας Covid-19 ανέρχεται σε 14.738, εκ των οποίων το 55,7% είναι άνδρες. Τα 2.541 (17,2%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και τα 6.191 (42%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Την ίδια στιγμή οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ νοσοκομείων ανά την ελληνική επικράτεια αυξήθηκαν σε 71. Η διάμεση ηλικία τους είναι τα 69 έτη. Οι 20 (28,2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 87,3% των διασωληνωμένων έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 177 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Δυστυχώς, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν καταγραφεί δύο νέοι θάνατοι ασθενών με κορωνοϊό. Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα έχουν φθάσει συνολικά τους 327. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ