Δημόπουλος: Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία
Τι επισήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής
Ο πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Δημόπουλος,τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, ωστόσο επισήμανε ότι τα κρούσματα κορωνοϊού θα αυξηθούν
Αύριο Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία και όπως επισήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής Αθανάσιος Δημόπουλος στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» της Φαίης Μαυραγάνη «θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού όταν ανοίξουν τα σχολεία. Η εμπειρία από Ευρωπαϊκά κράτη δείχνει κατάσταση διαχειρίσιμη» .
Ο καθηγητής τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και τα παιδιά προσαρμόζονται και τηρούν τα μέτρα αν τα παρουσιάσουν με απλό τρόπο. Ο κ. Δημόπουλος τόνισε ότι είναι σημαντικό ένα διάστημα προσαρμογής αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα δείξουμε στα παιδιά να πλένουν χέρια, να κάνουν διάλειμμα και να μην συνωστίζονται.
Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, αν εμφανιστεί κάποιο κρούσμα κορονοϊού σε σχολείο πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ.
Για τη διασπορά του ιού στα Γιαννιτσά, ο καθηγητής ανέφερε πως οφείλεται στις συνθήκες σε αυτά τα εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων -πολυ υψηλές θερμοκρασίες από μηχανήματα, φασαρία και δυνατές ομιλίες- αλλά και στο ότι οι εργαζόμενοι μένουν κοντά, είναι κάτοικοι σε μικρές κοινωνίες. «Δεν ανησυχούμε», είπε. Όσον αφορά στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Astrazeneca που ξεκίνησαν ξανά σχολίασε ότι αν δεν προκύψει κάτι άλλο, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόκειται για πολύ δύσκολη μεταφορά διότι απαιτείται ειδικός εξοπλισμός
Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή υπόπτου
Όπως εξηγεί, ένιωσε την ανάγκη να μιλήσει ανοιχτά
Το συγκεκριμένο τμήμα είχε διακοπεί από τις 11 το πρωί
Ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του συμβάντος
Νέος νόμος φέρνει ψηφιακό σύστημα καταγραφής παραβάσεων - Στόχος η πρόληψη τροχαίων
Αναλυτικά οι διακοπές κυκλοφορίας σε βασικές οδούς της πρωτεύουσας την Κυριακή το πρωί
Η πρόγνωση για την Κυριακή 7 Δεκεμβρίου από το meteo και την ΕΜΥ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.