- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Παναγιωτόπουλος-Παρλί: Συζητήσεις για την προμήθεια 18 αεροσκαφών
Η επικοινωνία των υπουργών Άμυνας των δύο χωρών
Επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με Φλοράνς Παρλί: Συζητήσεις για εξοπλιστικά προγράμματα και προμήθεια 18 αεροσκαφών.
Η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασίας, αλλά και τα εξοπλιστικά προγράμματα βρέθηκαν στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε σήμερα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλοράνς Παρλί.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Άμυνας: «Οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο δεδομένης της εντεινόμενης τουρκικής παραβατικής συμπεριφοράς. Υπογραμμίστηκε η προσήλωση της Ελλάδος και της Γαλλίας στο Διεθνές Δίκαιο την επιδίωξή τους να προωθήσουν της ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή με κοινές πρωτοβουλίες.
»Συζητήθηκαν επίσης, οι διμερείς σχέσεις για ζητήματα που αφορούν στην Άμυνα και την Ασφάλεια, εξοπλιστικά προγράμματα και εκφράστηκε η κοινή βούληση να ενισχυθεί περαιτέρω η αμυντική συνεργασία των δύο χωρών».
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, η Ελλάδα έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για την προμήθεια 18 αεροσκαφών Rafale με τη διαδικασία να έχει προχωρήσει αρκετά και να βρίσκεται στη φάση ανταλλαγής εγγράφων μεταξύ των δυο υπουργείων.
Την ίδια ώρα, η χώρα εξετάζει προσφορές για φρεγάτες ΜΕΚΟ από τη Γερμανία, για φρεγάτες τύπου S την Ολλανδία, ακόμα και από τις ΗΠΑ.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, Γιώργος Σαουνάτσος
Σε εξέλιξη κινητοποιήσεις στη Βόρεια Ελλάδα – Ανοιχτά τα τελωνεία, αναμένονται αποφάσεις
«Η περιοχή παρουσιάζει δύο χαρακτηριστικά»
Θα αποφασιστεί η έκδοσή του
Αντίστροφη μέτρηση για την τελετή έναρξης της καρναβαλικής περιόδου
Ελέγχοι σε οικισμούς, παράνομες συνδέσεις ρεύματος και κατασχέσεις όπλων
Τραυματίστηκε θανάσιμα στο κεφάλι
Έγραψαν με μπλε και κόκκινη μπογιά τη λέξη «προδότης»
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Η κυνική απάντηση σε όσους τον προέτρεψαν να «κατεβάσει» το βίντεο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.