«Πρόσκαιρη η διακοπή αποστολής δειγμάτων για test κορωνοϊού»
Τι δήλωσε ο Β. Κοντοζαμάνης για την έλλειψη αντιδραστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας
Για το θέμα της μη αποστολής δειγμάτων για test κορονοϊού, στο ΕΚΕΑ, απάντησε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης
«Λόγω της μαζικής επιστροφής από την καλοκαιρινή άδεια των εργαζομένων στις υγειονομικές μονάδες, που υποβάλλονται όλοι σε εργαστηριακό έλεγχο για SARS-CoV-2, δημιουργήθηκε αυξημένος όγκος εργαστηριακών ελέγχων που έπρεπε να διενεργηθούν και πρόσκαιρη έλλειψη αντιδραστηρίων στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (ΕΚΕΑ), το οποίο εξάντλησε την εβδομαδιαία δυνατότητα διενέργειας μοριακών ελέγχων, που θα αποκατασταθεί στις 8 Σεπτεμβρίου». Τα παραπάνω δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, απαντώντας σε μέλη του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) για το θέμα της μη αποστολής δειγμάτων για τεστ κορωνοϊού στο ΕΚΕΑ.
Ο κ. Κοντοζαμάνης προσθέτει ότι «προκειμένου να εξασφαλίζεται η εντός 24 ωρών λήψη αποτελεσμάτων, αποφασίστηκε η πρόσκαιρη διακοπή αποστολής δειγμάτων στο ΕΚΕΑ και η αποστολή των δειγμάτων σε άλλα συνεργαζόμενα εργαστήρια ελέγχου».
Σημειώνει, επίσης, ότι στο ΕΚΕΑ εξετάζονται περίπου 1.000 από τα 13.000 τεστ μοριακού ελέγχου που πραγματοποιούνται κατά μέσο όρο καθημερινά στη χώρα, όπως επίσης ότι το ΕΚΕΑ ολοκληρώνει τον εργαστηριακό έλεγχο όλων των δειγμάτων που του αποστέλλονται εντός 24 ωρών και δεν παρατηρείται ουδεμία καθυστέρηση στη διενέργεια των εργαστηριακών ελέγχων».
Καταγγελία μελών του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ
Όπως αναφέρουν ο Γραμματέας της ΕΙΝΑΠ, και τα μέλη του ΔΣ Μαίρη Αγρογιάννη και Γιώργος Σιδέρης, η διοίκηση του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας εξέδωσε εντολή προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες (1/9) να μη στέλνουν προς το ΕΚΕΑ δείγματα για τεστ κορωνοϊού, γιατί το κέντρο «δεν δύναται να πραγματοποιεί μοριακό έλεγχο για τις δομές των Υγειονομικών Περιφερειών, διότι λόγω αλόγιστης χρήσης των εξετάσεων ξεπεράστηκε το όριο της δυνατότητας προμήθειας αντιδραστηρίων από το ΕΚΕΑ».
Την ίδια στιγμή αναφέρουν οι τρεις γιατροί «στα περισσότερα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου αλλά και πανελλαδικά, εκκρεμούν απαντήσεις εκατοντάδων τεστ. Τα δείγματα παραμένουν στα νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά στα μεγαλύτερα νοσοκομεία αναφοράς εκκρεμεί η απάντηση στον Ευαγγελισμό 160 δειγμάτων, στο δε Σωτηρία 100 δειγμάτων. Είναι δείγματα που λήφθηκαν τις προηγούμενες δύο μέρες και αφορούν και ασθενείς που αναμένουν χειρουργείο». Σύμφωνα με τα τρία μέλη του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ η δυνατότητα των νοσοκομείων είναι περιορισμένη και τα εργαστήρια των νοσοκομείων στενάζουν από έλλειψη προσωπικού και εξοπλισμού. Ζητούν ανάπτυξη της Π.Φ.Υ., ενίσχυση του ΕΚΕΑ και των νοσοκομείων, δωρεάν τεστ για όλους τους υγειονομικούς και τον πληθυσμό.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυνική απάντηση σε όσους τον προέτρεψαν να «κατεβάσει» το βίντεο
Η πρόταση θα συζητηθεί την Τετάρτη στη πανελλαδική σύσκεψη των αγροτών.
Το πόρισμα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση των υποδομών
Για τη Δημοκρατία στο Ιράν!
Εκτροπές, άρσεις και απαγορεύσεις κυκλοφορίας λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων σε βασικούς άξονες
225 νικητές της δεύτερης κατηγορίας κέρδισαν από 100.000 ευρώ
Η εκδήλωση εντάσσεται στον πρώτο κύκλο δημόσιων συζητήσεων «Κι αυτοί είναι η Ελλάδα – Συζητήσεις στο Ωδείο Αθηνών»
Η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων
Η αντιπροσωπεία των αγροτών είναι 25μελής
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά τη πράξη
Πώς σώθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού - Πού οφείλεται το φαινόμενο
«Μην επιτρέπετε σε κανέναν να σας οδηγήσει στον βούρκο του» - Πώς ξεκίνησε η αντιπαράθεση
«Λες ηλιθιότητες, έχουμε ξεφτιλιστεί, παίρνεις γραμμή από τον Περισσό και ταλαιπωρείς τον κόσμο» - «Aπό βλακεία σε βλακεία το πας»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.