Ελλαδα

Κρίθηκε ένοχος ο Χάρι Μαγκουάιρ - Τι ποινή του επιβλήθηκε

Για επίθεση, αντίσταση στις Αρχές κατά τη σύλληψή του και επαναλαμβόνεμενες απόπειρες δωροδοκίας

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ένοχος ο Χάρι Μαγκουάιρ, αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την επίθεση σε αστυνομικούς στη Μύκονο
Ένοχος ο Χάρι Μαγκουάιρ, αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την επίθεση σε αστυνομικούς στη Μύκονο © EUROKINISSI/Α. ΣΟΛΑΡΗΣ

Ο Χάρι Μαγκουάιρ, αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κρίθηκε ένοχος για επίθεση και απόπειρα δωροδοκίας κατά αστυνομικών στη Μύκονο - Η ποινή του.

Κρίθηκε ένοχος ο Χάρι Μαγκουάιρ, αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για την επίθεση σε αστυνομικούς μετά από άγριο καβγά στη Μύκονο.

Μετά την άσκηση δίωξης σε βαθμό πλημμελήματος, ο Χάρι Μαγκουάιρ παραπέμφθηκε στο Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σύρου με την αυτόφωρη διαδικασία.

Η δίκη του Χάρι Μαγκουάιρ έγινε στη Σύρο χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος έχει φύγει από την Ελλάδα. Ο Χάρι Μαγκουάιρ, μέσω του δικηγόρου του, συνέχιζε να αρνείται τις κατηγορίες της επίθεσης και της απόπειρας δωροδοκίας αστυνομικού.

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η απεσταλμένη του Sky Sports στη Σύρο, κρίθηκε ένοχος για τις κατηγορίες της απρόκλητης επίθεσης, απείθειας κατά της αρχής και επαναλαμβανόμενης προσπάθειας δωροδοκίας. Το δικαστήριο στη Σύρο τον τιμώρησε με ποινή φυλάκισης 21 μηνών και 10 ημερών με αναστολή. «Η νομική ομάδα μου έχει αναλάβει ήδη για την έφεση που θα ασκήσουμε. Επιμένουμε για την αθωότητά μας, εγώ, η οικογένειά μου και οι φίλοι μας είμαστε τα θύματα», ανέφερε σε επίσημη τοποθέτησή του ο Χάρι Μαγκουάιρ.

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Πέμπτη 20 Αυγούστου 2020 όταν ο Χάρι Μαγκουάιρ συνελήφθη στη Μύκονο έπειτα από άγριο καβγά έξω από μπαρ στη Μύκονο. Ο 27χρονος αμυντικός και αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνελήφθη από αστυνομικούς, στους οποίους και επιτέθηκε, ενώ προσπάθησε να τους δώσει χρήματα για να τον αφήσουν ελεύθερο.

Κατά τη διάρκεια της δίκης ο κατήγορος ανέφερε πως όταν ο Χάρι Μαγκουάιρ οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα στη Μύκονο φέρεται να είπε στους αστυνομικούς: «Ξέρετε ποιος είμαι εγώ; Είμαι ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πολύ πλούσιος, μπορώ να σας προσφέρω χρήματα. Θα σας δώσω χρήματα, σας παρακαλώ αφήστε μας να φύγουμε».

Υπενθυμίζεται ότι από τον συνήγορο υπεράσπισης υπήρξε αίτημα για αναβολή της δίκης, καθώς δεν υπήρχε ο απαιτούμενος χρόνος για τη συγκέντρωση των στοιχείων και της καλύτερης προετοιμασίας εν όψει της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας. Το αίτημα απορρίφθηκε από το Τριμελές Πλημμελιοδικείο Σύρου, το οποίο και έκρινε ένοχο τον Χάρι Μαγκουάιρ.

Ένοχος ο Χάρι Μαγκουάιρ για το επεισόδιο στη Μύκονο - Όλα όσα έγιναν στη δίκη

Κατά τη διάρκεια της δίκης πρώτος κατέθεσε ο αστυνομικός που επενέβη στον άγριο καβγά του Χάρι Μαγκουάιρ έξω από το μπαρ στη Μύκονο.

Όπως ξεκαθάρισε, ο Χάρι Μαγκουάιρ τού υποσχέθηκε χρήματα για να αφήσει τόσο τον ίδιο όσο και την παρέα του να φύγουν. Στο δικαστήριο ειπώθηκε ότι ένας αστυνομικός έλαβε τις πρώτες βοήθειες, ενώ προσπαθούσε να συλλάβει τον Μαγκουάιρ, καθώς ο τελευταίος εκνευρίστηκε όταν συνειδητοποίησε πως του περνούν χειροπέδες. Ο αστυνομικός που φόρεσε χειροπέδες στον Άγγλο διεθνή, είπε ότι ο ποδοσφαιριστής τον έσπρωξε βίαια, αναγκάζοντάς τον να πέσει προς τα πίσω και να χτυπήσει στην πλάτη του. Επίσης, τραυματίστηκε στα πόδια και πήρε παυσίπονα για να αναρρώσει. Ένας τρίτος αστυνομικός έδωσε παρόμοια περιγραφή των γεγονότων στο δικαστήριο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης, σύμφωνα με το Sky News, υποστήριξε ότι δύο Αλβανοί είχαν πλησιάσει την αδελφή του Χάρι Μαγκουάιρ, Ντέζι, και την τραυμάτισαν στο χέρι με αιχμηρό αντικείμενο. Στη συνέχεια, όπως τόνισε ο συνήγορος υπεράσπισης, ο Χάρι Μαγκουάιρ και η παρέα του ζήτησαν να τη μεταφέρουν άμεσα στο νοσοκομείο. Ωστόσο, αστυνομικοί τούς πήγαν στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισης πρόσθεσε ότι ο Χάρι Μαγκουάιρ δέχτηκε και χτύπημα στο πόδι από αστυνομικούς.

Breaking News η είδηση ότι ο Χάρι Μαγκουάιρ κρίθηκε ένοχος για τον καβγά στη Μύκονο

Η είδηση ότι ο Χάρι Μαγκουάιρ κρίθηκε ένοχος για την επίθεση κατά αστυνομικών στη Μύκονο, τους οποίους προσπάθησε και να χρηματίσει για να τον αφήσουν ελεύθερο, μεταδόθηκε ως έκτακτη είδηση από τα μεγαλύτερα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

 

 

 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ