Ελλαδα

Ελεύθερος ο Harry Maguire στη Σύρο - Τι είπε στην απολογία του

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνελήφθη για τον άγριο καβγά έξω από μπαρ στη Μύκονο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Harry Maguire, αρχηγός της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, απολογήθηκε στον ανακριτή για τον άγριο καβγά έξω από μπαρ στη Μύκονο
O Harry Maguire, αρχηγός της Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ, απολογήθηκε στον ανακριτή για τον άγριο καβγά έξω από μπαρ στη Μύκονο © EUROKINISSI/Α. ΣΟΛΑΡΗΣ

Απολογήθηκε για τον άγριο καβγά έξω από μπαρ στη Μύκονο - Αφέθηκε ελεύθερος - Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 η δίκη του.

Ο Harry Maguire, αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του στον ανακριτή.

Με προστατευτική μάσκα για τον κορωνοϊό, ο Harry Maguire οδηγήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 22 Αυγούστου 2020 ενώπιον του ανακριτή στη Σύρο.

Κλήθηκε να απολογηθεί ενώπιον του εισαγγελέα Σύρου για τον άγριο καβγά έξω από μπαρ στη Μύκονο, όπου μεταξύ άλλων -σύμφωνα με τη δικογραφία- χτύπησε και αστυνομικούς. Σε βάρος του ασκήθηκαν διώξεις για σωματική βλάβη και εξύβριση κατά συρροή, δωροδοκία υπαλλήλου και βία κατά υπαλλήλου.  

O ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ο οποίος συνελήφθη για επίθεση σε βάρος αστυνομικών στη Μύκονο μαζί με τον αδελφό του και έναν φίλο τoυ, υποστήριξε πως ο λόγος που πυροδότησε την ένταση ήταν ο τραυματισμός της αδελφής του στο χέρι.

Τα μέτρα ασφαλείας για τη μεταγωγή του Harry Maguire από τη Μύκονο στην Σύρο ήταν δρακόντεια.

Η δίκη του Harry Maguire στο Αυτόφωρο θα γίνει την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020.

Harry Maguire_Δημαρχείο Σύρου

Harry Maguire: Ο άγριος καβγάς έξω από μπαρ στη Μύκονο και η επίθεση στους αστυνομικούς

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από αστυνομικές πηγές, ο γνωστός ποδοσφαιριστής με τον αδελφό του και τον φίλο τους ενεπλάκησαν γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης 20 Αυγούστου 2020 σε άγριο καβγά με άλλους Βρετανούς τουρίστες έξω από μπαρ της Μυκόνου, την ώρα που επιβιβάζονταν σε νοικιασμένο βαν για να φύγουν.

Πολίτες ειδοποίησαν την Αστυνομία και στο σημείο μετέβησαν αστυνομικοί που βρίσκονταν σε μικρή απόσταση, στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται στο νησί για τον κορωνοϊό.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, και επιχείρησαν να διευθετήσουν το επεισόδιο για να μην πάρει έκταση, δέχτηκαν λεκτική επίθεση από τους τρεις Βρετανούς, οι οποίοι, σύμφωνα με την Αστυνομία, χτύπησαν και έναν από τους αστυνομικούς. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να τους ηρεμήσουν και τους ζήτησαν να τους ακολουθήσουν με το βαν στο αστυνομικό τμήμα, όπως και έγινε.

Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 στο Αυτόφωρο η δίκη του Harry Maguire, αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τον άγριο καβγά έξω από μπαρ στη Μύκονο
Την Τρίτη 25 Αυγούστου 2020 στο Αυτόφωρο η δίκη του Harry Maguire, αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τον άγριο καβγά έξω από μπαρ στη Μύκονο © EUROKINISSI/Α. ΣΟΛΑΡΗΣ

Όταν έφτασαν όμως, ο Harry Maguire και οι άλλοι δύο κατέβηκαν και το έβαλαν στα πόδια, φωνάζοντας και βρίζοντας. Κλήθηκαν ενισχύσεις και ο ποδοσφαιριστής με την παρέα του καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν. Την ώρα της σύλληψης και πάλι προσπάθησαν να ξεφύγουν χτυπώντας τους αστυνομικούς αλλά τελικά ακινητοποιήθηκαν.

Όπως αναφέρουν αστυνομικοί, πιθανότατα οι τρεις άνδρες -ανάμεσά τους και ο Harry Maguire, ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και στο τμήμα φώναζαν, προσπάθησαν να τους χρηματίσουν και γενικώς ήταν εριστικοί και επιθετικοί. Το πρωί της Παρασκευής 21 Αυγούστου 2020 εμφανίστηκαν απολογητικοί και ζήτησαν συγγνώμη, αλλά σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία.

Harry Maguire 22/8/20

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ