Ελλαδα

Ποιες περιοχές κινδυνεύουν σήμερα από πυρκαγιά | 22.08.2020

Δείτε τον χάρτη που ανήρτησε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δασική πυρκαγιά
Δασική πυρκαγιά © EUROKINISSI

Αυτές είναι οι περιοχές της χώρας που κινδυνεύουν από πυρκαγιά σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 - Δείτε τον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Αρκετές είναι οι περιοχές που κινδυνεύουν από πυρκαγιά σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ειδικότερα, στην κατηγορία κινδύνου 3 (υψηλός) βρίσκονται αρκετές περιοχές της χώρας, όπως φαίνεται και στον χάρτη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Για σήμερα Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος να εκδηλωθεί πυρκαγιά στην Αττική, στο νότιο τμήμα της Εύβοιας, καθώς και σε Κορινθία, Αργολίδα, Ηλεία, Αχαΐα, Λακωνία και Αιτωλοακαρνανία. Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς υπάρχει επίσης για τη Ζάκυνθο, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη, τη Σάμο, τη Χίο και την Ικαρία μεταξύ άλλων.

Εξαιτίας της υψηλής επικινδυνότητας, οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.ά. Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λόγους καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία. Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Δείτε τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για το Σάββατο 22 Αυγούστου 2020, που δημοσίευσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

pirkagia-kindinos-xartis-savato-22-08.jpg
   

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ