Ελλαδα

Εξαδάκτυλος: Είμαστε στην αρχή του δεύτερου κύματος

«Μπορούμε ακόμα να επηρεάσουμε και το ύψος και το βάθος του με μερικά απλά πράγματα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός: Δειγματοληπτικοί έλεγχοι σε Πειραιά και Ραφήνα
Το λιμάνι του Πειραιά © EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Έκκληση σε όσους επιστρέφουν από διακοπές να φορούν μάσκα για επτά ημέρες έκανε ο πρόεδρος του ΠΙΣ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μείζονος σημασίας είναι η χρήση μάσκας από τους εκδρομείς που επιστρέφουν από τις διακοπές τους όπως τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος. Τόνισε μεταξύ άλλων πως βρισκόμαστε στην αρχή του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού.

«Είμαστε στην πολύ αρχή του δεύτερου κύματος της πανδημίας, μπορούμε ακόμα να επηρεάσουμε και το ύψος και το βάθος του με μερικά απλά πράγματα», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος και εξήγησε:

«Μάσκα παντού, μάσκα σε όσους επιστρέφουν από διακοπές για τουλάχιστον 7 μέρες , μεγάλη προσοχή στις ευάλωτες ομάδες, τακτικός και σχολαστικός καθαρισμός χεριών και ατομική υγιεινή».

Τόνισε πως τα μέτρα δεν αποδίδουν απλώς με την ανακοίνωση και την λήψη τους, αλλά απαιτείται εφαρμογή τους και συνεπής τήρησή τους.

Σημείωσε, τέλος, πως όσο επιβαρύνεται η Δημόσια Υγεία, επιβαρύνεται και η οικονομία με αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές, γι’ αυτό, πρόσθεσε, χρειάζεται να τηρούμε τα μέτρα.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ