- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βατόπουλος: Πότε θα πρέπει να κάνουμε το τεστ του κορωνοϊού
«Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης»
Πότε θα πρέπει να κάνουμε το τεστ του κορωνοϊού διευκρίνισε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος σε δηλώσεις που πραγματοποίησε.
Απάντηση σχετικά με το πότε θα πρέπει να κάνουμε το τεστ του κορωνοϊού έδωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Άλκης Βατόπουλος.
Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε στην ΕΡΤ, ο κ. Βατόπουλος ερωτηθείς για το τεστ του κορωνοϊού τόνισε πως «πολλοί άνθρωποι έρχονται σε επαφή με ένα κρούσμα και αλλόφρονες πάνε την άλλη μέρα για τεστ. Υπάρχει ένας χρόνος επωάσεως μιας εβδομάδας μπορεί και περισσότερο. Ο ιός μπορεί να ανιχνευθεί έως και 2-3 μέρες πριν την επώαση, συνεπώς ο κατάλληλος χρόνος για το τεστ είναι 5 με 7 μέρες.
»Αλλά ας μην βασιζόμαστε στο τεστ. Εάν κάποιος έχει υποψία ότι μπορεί να ήρθε σε επαφή καλό είναι να κρατήσει αυτοπεριορισμό 7-10 ημερών, ώστε να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης».
Αναφορικά με τους νέους, υπογράμμισε ότι «και οι νέοι έχουν κοινή λογική και μπορούν να καταλάβουν ότι επιστρέφοντας από διακοπές μπορεί να φέρουν τον επικίνδυνο ιό που μπορεί να μην βλάψει τους ίδιους, ωστόσο μπορεί να βλάψει τους δικούς τους, για αυτό πρέπει να αυτοπεριοριστούν. Αν θέλουν να κάνουν τεστ, πρέπει να το κάνουν έπειτα από πέντε μέρες από την επιστροφή τους, ώστε να μεσολαβεί ο χρόνος επωάσεως σε περίπτωση που έχουν κολλήσει κάτι στο πλοίο ή οπουδήποτε»
Στη συνέχεια κάλεσε τον ΕΟΔΥ να είναι σε εγρήγορση καθώς και όσους βρέθηκαν σε περιοχές όπου έχουν καταγραφεί πολλά κρούσματα, όπως πχ η Πάρος, καθώς «υπάρχει το ζήτημα των ασυμπτωματικών φορέων».
Για το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία σημείωσε πως «έχει να κάνει αφενός με τη συμπεριφορά εξ ημών αλλά και από το πώς θα διευκολύνει η πολιτεία τους πολίτες να εφαρμόσουν τα μέτρα.
Τέλος, για τα σχολεία είπε πως «δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο και είναι μια συζήτηση σε εξέλιξη. Μπορεί να εφαρμοστεί το μέτρο της μάσκας ακόμα και από τις μικρότερες ηλικίες κάτω των 10».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκάδες βίντεο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τι έπεσε σήμερα στους υποψηφίους των ΓΕΛ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Πού εντοπίζονται καθυστερήσεις στους κεντρικούς οδικούς άξονες του λεκανοπεδίου
Του επιβλήθηκε και πρόστιμο
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Σε πρώτο βαθμό είχε κριθεί, κατά πλειοψηφία, ένοχος για δυο από τους τέσσερις βιασμούς
Σύμφωνα με πληροφορίες οι δράστες πήραν τις κασετίνες από το ΑΤΜ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Με μαθήματα προσανατολισμού συνεχίζονται σήμερα οι εξετάσεις
Προσωρινός αποκλεισμός της δεξιάς λωρίδας κυκλοφορίας και της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.