- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
ΓΕΕΘΑ: Ανακλήθηκαν οι άδειες των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων
Τα στελέχη καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους
Αξιωματικοί και υπαξιωματικοί που βρίσκονται σε άδεια επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες με εντολή από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας
Σε ανάκληση των αδειών σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων προχώρησε το βράδυ της Κυριακής 10 Αυγούστου το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Τα στελέχη καλούνται να επιστρέψουν στις μονάδες τους σε μικρό χρονικό διάστημα.
Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονται σε άδεια επιστρέφουν άμεσα στις μονάδες, ενώ δεν εγκρίνονται νέες άδειες.
Η Τουρκία εξέδωσε τα ξημερώματα NAVTEX για το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS, για περίπου ίδια περιοχή που περιγραφόταν σε προηγούμενη ΝΑVΤΕΧ που είχε εκδώσει προ 20ημέρου, για το ίδιο πλοίο, το οποίο, ωστόσο, τότε δεν έπλευσε προς τη συγκεκριμένη περιοχή.
Σήμερα, όπως έγινε γνωστό, το ORUC REIS έχει αποπλεύσει συνοδευόμενο από τα βοηθητικά πλοία και αριθμό μονάδων του τουρκικού Στόλου που παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Επιπλέον, για σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη 11 Αυγούστου οι Τούρκοι έχουν προαναγγείλλει άσκηση του πολεμικού ναυτικού τους με πραγματικά πυρά.
Προκλητικές δηλώσεις Τσαβούσογλου
Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε δημοσιογράφους.
«Σύμφωνα με πληροφορίες μας τα θαλάσσια σύνορα που καθορίζει το Κάϊρο δεν παραβιάζουν την υφαλοκρηπίδα μας. Όμως είναι ξεκάθαρο πως ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας από την πλευρά της Ελλάδας παραβιάζει την τουρκική υφαλοκρηπίδα».
Για το ORUC REIS που απέπλευσε κατευθυνόμενο προς την ελληνική υφαλοκρηπίδα για έρευνες, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Με την εντολή του προέδρου μας τα πλοία μας κατευθύνονται στην περιοχή. Έτσι, όπως φαίνεται, έχουν γίνει υποχωρήσεις από τα κυριαρχικά δικαιώματα των νησιών και της Κρήτης κι αυτό ουσιαστικά ενισχύει τις θέσεις μας».
Σε εγρήγορση η Αθήνα
Στις 12.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου το ΚΥΣΕΑ ενώ λίγο νωρίτερα θα συνεδριάσει στο ΓΕΕΘΑ το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων (ΣΑΓΕ) για την εκτίμηση της κατάστασης όπως διαμορφώνεται μετά από τη νέα πρόκληση των Τούρκων στην περιοχή νότια του Καστελόριζου και της Καρπάθου.
Φαίνεται πως η Αθήνα βρίσκεται σε ετοιμότητα στέλνοντας για μία ακόμη φορά το μήνυμα στην Άγκυρα ότι σε περίπτωση νέας τουρκικής πρόκλησης η χώρα μας δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται σε πλήρη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα.
Ο υπουργός Επικρατείας, επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι σε πλήρη πολιτική και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Η Αθήνα είναι απολύτως έτοιμη να προχωρήσει σε έναν εποικοδομητικό διάλογο, είπε και πρόσθεσε ότι η Άγκυρα υποχωρεί προσχηματικά, καθώς βλέπει ότι δεν μπορεί να πετύχει τους σκοπούς της.
Το πρωί της Δευτέρας, ο Τούρκος Υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ, έγραψε στο Twitter ότι το ερευνητικό πλοίο ORUC REIS απέπλευσε από την Αττάλεια για την νέα του αποστολή στη Μεσόγειο.
Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του, «έφτασε στην περιοχή όπου θα λειτουργήσει». Παράλληλα, στέλνει μήνυμα ότι οι προσπάθειες για την «ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, σε Μεσόγειο και Μαύρη Θάλασσα, θα συνεχιστεί χωρίς διακοπή». Μάλιστα, στην ανάρτησή του προσθέτει «ORUC REIS, 83 εκατομμύρια (σ.σ. Τούρκοι) βρίσκονται πίσω σου».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.