Ελλαδα

Κορωνοϊός: Με αρνητικό τεστ η είσοδος από Ρουμανία και Βουλγαρία

Ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον 72 ώρες πριν την άφιξη στην ελληνική επικράτεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τουρίστες στο αεροδρόμιο
Τουρίστες στο αεροδρόμιο © EUROKINISSI

Οι ταξιδιώτες από Βουλγαρία και Ρουμανία θα πρέπει από σήμερα έως και τις 4 Αυγούστου να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό (PCR) τεστ για κορωνοϊο.

Μόνο φέροντας αρνητικό τεστ κορωνοϊού θα μπορούν από σήμερα, Τρίτη 28 Ιουλίου να μπουν στην Ελλάδα επισκέπτες από Ρουμανία και Βουλγαρία.

Συγκεκριμένα, από σήμερα τίθεται σε ισχύ η οδηγία της Πολιτικής Προστασίας που θέλει όλους τους πολίτες που ταξιδεύουν αεροπορικώς από αυτές τις δύο χώρες να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό τεστ κορωνοϊού.

Μάλιστα, ο έλεγχος θα πρέπει να έχει γίνει τουλάχιστον 72 ώρες πριν την άφιξη στην ελληνική επικράτεια.

Από το παραπάνω μέτρο, το οποίο ελήφθη λόγω της αύξησης των κρουσμάτων σε Σόφια και Βουκουρέστι, εξαιρούνται οι Έλληνες πολίτες, οι κάτοχοι άδειας παραμονής και όσοι ταξιδεύουν για μη τουριστικό λόγο.

«Η κυβέρνηση, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες, αναλύει και αξιολογεί συνεχώς τα δεδομένα, ώστε το άνοιγμα στους ξένους επισκέπτες να γίνεται με ασφάλεια και χωρίς εκπτώσεις στη δημόσια υγεία» εξήγησε, μεταξύ άλλων, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η συγκεκριμένη υποχρέωση έχει ισχύ έως τουλάχιστον τις 4 Αυγούστου του 2020.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 35 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα τέσσερα εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. Από τα υπόλοιπα, τα 17 αφορούσαν την Αττική.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ