Ελλαδα

Σε ύφεση η φωτιά στην Κεφαλονιά - Εκκενώθηκε περιοχή

Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούσαν ρίψεις νερού μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Κεφαλονιά
Φωτιά στην Κεφαλονιά © EUROKINISSI (ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ)

Φωτιά στην Κεφαλονιά: Σε ύφεση η πυρκαγιά στην περιοχή Κεραμειές - Αποσύρθηκαν τα εναέρια μέσα - Πού υπάρχει υψηλός κίνδυνος τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020.

Καλύτερα είναι τα νέα για τη φωτιά στην Κεφαλονιά, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής 26 Ιουλίου 2020 στην περιοχή Κεραμειές.

Η φωτιά στην Κεφαλονιά ξέσπασε σε δύσβατο σημείο και έκανε στάχτη δάσος και ελαιόδεντρα. Πλέον, βρίσκεται σε ύφεση.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κεφαλονιά επιχειρούν 40 πυροσβέστες, 9 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Από αέρος επιχειρούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 6 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το έργο της κατάσβεσης, κατά τη διάρκεια της νύχτας, συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επίσης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία εισηγήθηκε την εκκένωση της περιοχής Δοριζάτα για προληπτικούς λόγους, αν και η φωτιά στην Κεφαλονιά δεν απείλησε κατοικίες.

INKEFALONIA.GR : Η φωτιά από το κάστρο

Πού υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Σύμφωνα με τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020 προβλέπεται υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ειδικότερα, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 3) σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Αχαΐα και Ηλεία. Επίσης, ο κίνδυνος είναι υψηλός και για τα νησιά του Ιονίου, τη Σάμο, τη Χίο, την Ικαρία και τα Δωδεκάνησα.

 

 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ