Ελλαδα

Πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής - Για ποιον λόγο

Τι αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Υπουργείο Ανάπτυξης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στα 250.000 ευρώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ινστιτούτο αισθητικής
Στα 250.000 ευρώ το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ινστιτούτο αισθητικής/© Pixabay

Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμο - μαμούθ σε Ινστιτούτο Αισθητικής - Για ποιες παραβάσεις.

Επιβλήθηκε χρηματικό πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής και προσωπικής φροντίδας.

Το πρόστιμο 250.000 ευρώ σε ινστιτούτο αισθητικής κόπηκε από τη Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτή της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, το πρόστιμο επιβλήθηκε στο ινστιτούτο αισθητικής και προσωπικής φροντίδας με την επωνυμία «GOLDEN CLINIC»- ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΚΛΙΝΙΚ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ, επειδή:

  1. Δεν χορήγησε στους πελάτες της αντίγραφο της σύμβασης παροχής υπηρεσιών και το έντυπο αναιτιολόγητης υπαναχώρησης και
  2. Δεν επέστρεψε τα αχρεωστήτως εισπραχθέντα ποσά για τις μη παρασχεθείσες υπηρεσίες και για τις συμβάσεις από τις οποίες οι συμβαλλόμενοι υπαναχώρησαν.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη: «Οι καταναλωτές που έχουν ασκήσει το δικαίωμα της υπαναχώρησης σε συμβάσεις με ινστιτούτα αισθητικής και προσωπικής φροντίδας οφείλουν να καταβάλουν μόνο το κόστος των υπηρεσιών που αποδεδειγμένα τους έχουν παρασχεθεί από τις εν λόγω επιχειρήσεις. Τέλος, οι καταναλωτές μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες και να καταθέτουν τυχόν φαινόμενα αθέμιτων εμπορικών πρακτικών στον τετραψήφιο αριθμό 1520».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.