- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ενισχύονται τα σύνορα στον Έβρο με εκατοντάδες αστυνομικούς
Για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών
Έως και 400 αστυνομικοί αναμένεται να αναπτυχθούν στα σύνορα στον 'Εβρο για τον καλύτερο έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
Εκατοντάδες αστυνομικοί αναμένεται να αναπτυχθούν άμεσα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο με στόχο την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών αλλά και το ενδεχόμενο μιας νέας μαζικής εισόδου μεταναστών χωρίς έγγραφα από την πλευρά της Τουρκίας. Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σκοπεύει να μετακινήσει ένα πρώτο κύμα 125 αστυνομικών στον Έβρο με τελικό στόχο να φτάσουν τους 400.
Στη σχετική διαταγή που επικαλείται ο «Ελεύθερος Τύπος» τονίζεται ότι: «στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοτουρκικά σύνορα και αποτροπής νέας ενδεχόμενης μαζικής εισόδου παράτυπων μεταναστών στη χώρα μας. Ενισχύουμε για εκτέλεση περιπολιών κατά απόσπαση ή προσωρινή μετακίνηση για όσους αστυνομικούς».
«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι μπορεί να φυλάει τα σύνορά μας, τα σύνορα της Ευρώπης», σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε συνέντευξή του στην εφημερίδα “Καθημερινή”, ενώ στέλνει σαφές μήνυμα ότι ο φράχτης στον Έβρο θα ολοκληρωθεί και τα έργα επέκτασής του συνεχίζονται κανονικά. «Τα σύνορα είναι δεδομένα. Δεν αλλάζουν και δεν μπορούν να αλλάξουν», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Δένδιας και εξηγεί ότι αυτό που αλλάζει είναι τα σημεία από τα οποία γίνονται μετρήσεις, λόγω αλλαγών στα γεωμορφολογικά χαρακτηριστικά της κοίτης του Έβρου.
«Δεν επηρεάζει όμως επ’ ουδενί τα σύνορα της χώρας. Δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης των συνόρων. Επιτρέψτε μου να πω, λοιπόν, εν είδει σχολίου, ότι, οποιαδήποτε αναφορά μιας τέτοιας εκδοχής και μάλιστα από όσους κάνουν καριέρα διά της επίκλησης της πατρίδας, εξυπηρετεί στην πραγματικότητα μόνο επιδιώξεις τρίτων», προσθέτει ο υπουργός Εξωτερικών.
Ο κ. Δένδιας επισημαίνει ότι ουδέποτε έγινε λόγος για αλλαγή συνόρων, «απαγορεύεται από το Σύνταγμα η παραχώρηση έστω και τετραγωνικού εκατοστού εθνικού χώρου», και προσθέτει: «Υπήρξε όμως μία προσπάθεια απομόνωσης και διαστρέβλωσης των όσων είπα από την ακροδεξιά του κ. Βελόπουλου, σε συνδυασμό με fake news της Sun. Πίσω από την ακροδεξιά με διάφορες αποχρώσεις συντάχθηκαν δυστυχώς κόμματα της αντιπολίτευσης».
«Είναι λυπηρό ότι, λίγες μόνο εβδομάδες μετά τη σύμπνοια που χαρακτήρισε τον ελληνικό πολιτικό κόσμο ως προς τα γεγονότα στον Έβρο, την οποία, σημειωτέον, ανέδειξα και επικρότησα, ορισμένοι επιλέγουν να υιοθετήσουν fake news ενός ακροδεξιού κόμματος, για να αποσπάσουν μικροκομματικά οφέλη» σημειώνει ο υπουργός Εξωτερικών.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και τροποποιήσεις
Μποτιλιάρισμα στο σημείο
Η Καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στέκεται δίπλα της
Εκατοντάδες κλήσεις στην Άμεση Δράση για παροχή βοήθειας
Πολύ δύσκολη κατάσταση σε πολλούς δρόμους της περιοχής
Το τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 07:15 στη συμβολή των οδών Μακρυγιάννη και Εσπερίδων στον Εύοσμο
Τι ανέφερε ο κτηνοτρόφος
Στην Αττική έπεσαν 150 τόνοι νερού ανά στρέμμα
Λάσπες, πέτρες και αυτοκίνητα που έχουν παρασυρθεί
Σε ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο» η κίνηση
Ο χάρτης που δείχνει τους κεντρικούς οδικούς άξονες που αντιμετωπίζουν προβλήματα
Το σημερινό του σκίτσο
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Σύμφωνα με τον ίδιο «σε λίγες ώρες έπεσε σχεδόν το μισό ετήσιο ύψος βροχής της περιοχής»
Δείτε αναλυτικά τις περιοχές
Ζημιές σε βάρκες - Τα κύματα βγήκαν στον παραλιακό δρόμο
«Η ανάπτυξη κυρίως των ακριβών έγινε χωρίς να υπάρχουν οι απαιτούμενες μελέτες» σημείωσε ο καθηγητής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.