Ελλαδα

Τουρκική ακτοφυλακή παρενοχλεί Frontex & ψαράδες στις Οινούσσες

Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο από την τετράωρη τουρκική προκλητικότητα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρόκληση από την τουρκική ακτοφυλακή στην Παναγία Οινουσσών

Δείτε καρέ-καρέ πώς η τουρκική ακτοφυλακή στις Οινούσσες παρενοχλούσε επί ώρες σκάφος της Frontex, αλλά κι Έλληνες ψαράδες.

Μάρτυρες ενός ακόμη επεισοδίου της τουρκικής προκλητικότητας έγιναν σήμερα το πρωί στις Οινούσσες ψαράδες αλλά και μέλη της Frontex, που περιπολούσαν στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το politischios.gr, ταχύπλοο της τουρκικής ακτοφυλακής, εισήλθε παράνομα στην περιοχή της Βάτου των Οινουσσών ξεκινώντας επικίνδυνους ελιγμούς, τόσο κατά σκάφους της Frontex που επικουρεί τις προσπάθειες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου για φύλαξη των θαλασσίων συνόρων όσο και κατά ελληνικού αλιευτικού σκάφους που ψάρευε εντός των θαλασσίων χωρικών υδάτων σε απόσταση 1,5 ναυτικού μιλίου από τις ελληνικές ακτές. 

Η τουρκική ακτοφυλακή κάλεσε τόσο τη Frontex όσο και το αλιευτικό να φύγουν από την περιοχή, λέγοντας ότι πρόκειται για τουρκικά χωρικά ύδατα ενώ λίγο αργότερα μετά την εμφάνιση σκάφους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου στο σημείο, επιστρατεύτηκε και δεύτερο σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής κλιμακώνοντας την ένταση. 

Σύμφωνα με το τοπικό site, και τα δύο σκάφη της Γείτονος, επί 4 ώρες επιδόθηκαν σε ακραίους ελιγμούς με επίκεντρο το ελληνικό αλιευτικό σκάφος αλλά και τα άλλα δύο σκάφη της Frontex και του Κ.Λ. Χίου. Έπειτα από περίπου ώρες, αποχώρησαν από το σημείο μετά από αρκετή ώρα και επιστρέφοντας στο λιμάνι του Τσεσμέ. 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ