Ελλαδα

Άρση μέτρων: «Παράθυρο» για πρόωρη, ελεύθερη μετάβαση στα νησιά

Υπό συζήτηση η απελευθέρωση των μετακινήσεων πριν από τις 18 Μαΐου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σαντορίνη
Σαντορίνη © Photo by Artiom Vallat on Unsplash

Σενάρια για πρόωρη απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά εξετάζει η κυβέρνηση. Ποια θα είναι τρία πρώτα νησιά;

Αντίστροφη μέτρηση για το κρίσιμο χρονοδιάγραμμα για την απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά. Εντός των επόμενων ημερών η κυβέρνηση θα αξιολογήσει τα τελευταία δεδομένα και στοιχεία από την πορεία της άρσης των περιοριστικών μέτρων και θα ανακοινώσει τους όρους και το πότε θα απελευθερωθούν οι ακτοπλοϊκές μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα.

Η γενική απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών μετακινήσεων θα γίνει από την 1η Ιουνίου ή ενδεχομένως από τις 25 Μαΐου. Ωστόσο, δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να δώσει το «πράσινο φως» για τις μετακινήσεις του γενικού πληθυσμού προς κάποια νησιά από τις 18 Μαΐου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού OPEN αν αποφασιστεί η ταχύτερη απελευθέρωση των μετακινήσεων προς τα νησιά, θα υπάρχουν και συγκεκριμένες εξαιρέσεις. Πιο αναλυτικά η πρώτη φάση θα αφορά στα μεγάλα νησιά και όχι τα μικρότερα που δεν διαθέτουν τις απαραίτητες υποδομές και υγειονομικές μονάδες. Μάλιστα, σε ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ για την απελευθέρωση των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από τις 18 Μαΐου έγινε αναφορά σε τρία συγκεκριμένα μεγάλα νησιά: την Κρήτη, την Κέρκυρα και τη Ρόδο. Επίσης, σε άλλο ρεπορτάζ στο OPEN, επισημάνθηκε πως στις εξαιρέσεις, θα περιλαμβάνεται και η μετακίνηση σε ορισμένες περιοχές της ηπειρωτικές χώρας, με βαρύ επιδημιολογικό ή ιικό φορτίο.

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ