Ελλαδα

Συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς

Με έξι επιβαίνοντες - Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Συντριβή ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς
Συντριβή ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ δυτικά της Κεφαλονιάς/© Pixabay

Επιβεβαιώθηκε η συντριβή ελικοπτέρου του ΝΑΤΟ που είχε χαθεί από τα ραντάρ δυτικά της Κεφαλονιάς.

Επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι ότι συνετρίβη το ελικόπτερο του ΝΑΤΟ που είχε χαθεί το βράδυ της Τετάρτης 29 Απριλίου 2020 από τα ραντάρ, ενώ πετούσε σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς.

Άμεσα ξεκίνησαν έρευνες στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα να εντοπιστούν συντρίμμια από το ελικοπτέρο του ΝΑΤΟ.

Στο στρατιωτικό ελικόπτερο, τύπου Sikorsky CH-124 Sea King, επέβαιναν 6 άτομα. Νεότερες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό. Ειδικότερα, το OPEN μετέδωσε ότι έχει εντοπιστεί μία σορός. Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος αγνοούνται. Το ελικόπτερο συνετρίβη σε θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κεφαλονιάς. Είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα HMCS Fredericton (FFH 337), η οποία ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό του Καναδά. Η φρεγάτα ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, στην οποία συμμετέχει και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το στρατιωτικό καναδικό ελικόπτερο βρισκόταν στην περιοχή λόγω ασκήσεων του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Η περιοχή όπου κατέπεσε, δεν εμπίπτει στο FIR Αθηνών αλλά στο FIR Ρώμης. Το σημείο της συντριβής εντοπίστηκε 50 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς.

Αυτή είναι η καναδική φρεγάτα HMCS Fredericton (FFH 337) από την οποία απονηώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο - Ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, η οποία επιχειρεί στη Μεσόγειο
Αυτή είναι η καναδική φρεγάτα HMCS Fredericton (FFH 337) από την οποία απογειώθηκε το μοιραίο ελικόπτερο - Ανήκει στη νατοϊκή δύναμη SNMG2, η οποία επιχειρεί στη Μεσόγειο/© EPA/ADAM WAROAWA

Εκεί βρίσκονται δυο φρεγάτες, μια τουρκική και μια ιταλική, που συμμετείχαν σε άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μεσόγειο. Μέχρι στιγμής οι αρμόδιες ιταλικές αρχές δεν έχουν ζητήσει καμία βοήθεια συνδρομής από την Ελλάδα, η οποία πάντως -σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ- είναι έτοιμη να συνδράμει αν και όποτε αυτό της ζητηθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ