Ελλαδα

Σωτήρης Τσιόδρας: Κανένας νέος θάνατος σε 24 ώρες στην Ελλάδα

16 νέα κρούσματα, 47 συμπολίτες μας σε ΜΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
tsidras.jpg
Σωτήρης Τσιόδρας © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ.

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα και τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά.

Κανένας νέος θάνατος σε διάστημα 24 ωρών και 16 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας. Τα κρούσματα στην Ελλάδα είναι 2.490 και οι νεκροί έχουν πλέον φτάσει τους 130. Επίσης ο κ. Τσιόδρας διευκρίνισε ότι 47 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων ασθενών είναι τα 67 έτη (13 εξ αυτών γυναίκες). Το 89,4% εξ αυτών έχουν υποκείμενο νόσημα. Ο καθηγητής ανακοίνωσε ότι εξήλθαν από τις ΜΕΘ 63 άτομα. Με τα 16 νέα κρούσματα, το σύνολο ανέρχεται 2.506. Μέχρι σήμερα, στην Ελλάδα έχουν γίνει 63.087 εργαστηριακά τεστ για κορωνοϊό.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε πως τα μέτρα ισχύουν μέχρι τις 4 Μαΐου, και ξεκαθάρισε πως κανείς δεν πρέπει να κάνει σχέδια για «εκδρομούλες» την Πρωτομαγιά. Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη ανέφερε πως το τελευταίο 24ωρο παρατηρήθηκε αυξημένος αριθμός άσκοπων μετακινήσεων και σε πολλές περιοχές μεγάλη κίνηση, κάτι στο οποίο όπως είπε έπαιξε ρόλο και ο καλός καιρός. Υπενθύμισε όμως πως τα μέτρα ισχύουν και τα πρόστιμα επίσης, και πως θα πρέπει να τηρηθούν για να προχωρήσει η χώρα στην επόμενη φάση, δηλαδή στην χαλάρωση αυτών.

Πανελλαδικές και Δικαστήρια 

Μιλώντας για την διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων και αν αυτές μπορούν να γίνουν με ασφάλεια, ο κ. Τσιόδρας είπε πως είναι «πολύ νωρίς για να συζητιέται ένα τέτοιο θέμα και καλό είναι να περιμένουμε για να δούμε τα ειδικά μέτρα που αφορούν την διενέργεια των Πανελλαδικών εξετάσεων». Καταλαβαίνω το άγχος, καθώς έχω και στο περιβάλλον μου ανθρώπους των οποίων τα παιδιά δίνουν εξετάσεις, αλλά «να είστε σίγουροι ότι οι εξετάσεις θα γίνουν με τα μέτρα φυσικής απόστασης και ό,τι είναι δυνατόν ώστε να υπάρξει ασφάλεια και κάνεις μαθητής να μην τις χάσει.

Σε ερώτηση για τα Ειρηνοδικεία και τα Πρωτοδικεία τα οποία ανοίγουν την ερχόμενη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είπε ότι αποφασίστηκαν τα εξής: Χρήση μάσκας όχι μόνο από την Έδρα αλλά και από του δικηγόρους και τους διαδίκους, παρουσία αντισηπτικών σε όλους τους χώρους, διατήρηση της φυσικής απόστασης κατ' ελάχιστο ενάμιση μέτρο και παρουσία ενός ατόμου ανά 10 m².

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY