Ελλαδα

Ο Τσιόδρας και τον Άγιον Όρος (video)

«Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάς στο μπαλκόνι, είναι εσωτερικό βίωμα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σωτήρης Τσιόδρας
Σωτήρης Τσιόδρας © EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ

«Πρέπει να αντέξουμε». Η αναφορά του Σωτήρη Τσιόδρα στον Άγιον Όρος κατά την καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ενόψει Πάσχα.

Κατά την καθημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον ιό, καθηγητής-λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας αναφέρθηκε ενόψει Πάσχα στο Άγιον Όρος.

«Πρέπει ν’ αντέξουμε» είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και περιέγραψε την προσωπική του εμπειρία από το Άγιον Όρος. «Όταν πριν από 30 χρόνια σαν φοιτητής είχα επισκεφτεί το Άγιον Όρος για να δω μια ακραία μορφή ζωής, μου είχαν μείνει τα λόγια ενός μοναχού: ‘Η αρετή του ανθρώπου δεν είναι πλυμένα ρούχα που τα κρεμάς στο μπαλκόνι, είναι εσωτερικό βίωμα’» σημείωσε. «Η πίστη είναι εσωτερικό βίωμα, στάση ζωής. Πρέπει να ευχαριστήσουμε την Εκκλησία και τους πιστούς, που αδελφωμένοι ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών για την προστασία της υγείας όλων μας» πρόσθεσε.

«Αποδεικνύεται πως όλη η προσπάθεια αξίζει τον κόπο. Εγώ σ’ αυτές τις περιστάσεις παίρνω το παράδειγμά μου από τα μικρά παιδιά. Που κι αυτά υπομένουν μαζί μας και ζουν με τις δικές μας εμπάθειες. Ένα από αυτά, ο Νίκος, έγραψε πως θα μας συγχωρέσει ακόμη κι αν πάνε στραβά τα πράγματα. Γι’ αυτά τα παιδιά που ξέρουν να συγχωρούν, μπορούν να μας δώσουν μια χρήσιμη συμβουλή» κατέληξε ο Σωτήρης Τσιόδρας θυμούμενος την προσωπική του εμπειρία από τον Άγιον Όρος.

Τσιόδρας: Τρεις νέοι θάνατοι και 15 νέα κρούσματα

 


ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates

Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό

Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ