- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ενίσχυση €5.000 ανά αυτοκίνητο ζητούν οι μεταφορείς
Το μεταφορικό έργο, αναφέρουν, μειώθηκε κατά 70%
Για χρεοκοπία του κλάδου των μεταφορών εάν δεν ενισχυθεί με τουλάχιστον 5.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, κάνει λόγο το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών
Οικονομική ενίσχυση των μεταφορικών επιχειρήσεων με τουλάχιστον 5.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών.
Το συνδικάτο μεταφορέων σημειώνει ότι το μεταφορικό έργο μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 70%, λόγω εξάπλωσης της πανδημίας, επισημαίνει ωστόσο πως, αν και υπήρξε αναγνώριση του προβλήματος από την πλευρά του κράτους, που τους συμπεριέλαβε στους ΚΑΔ, αυτό είναι προσωρινή λύση και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
«Ο κλάδος των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. στη διάρκεια της 10ετούς κρίσης της οικονομίας, εκτός από τον μηδενισμό της αξίας της περιουσίας του, αντιμετώπισε και μείωση των εισοδημάτων του σε ποσοστό άνω του 50%, λόγω της μείωσης του μεταφορικού έργου. Και, δυστυχώς, πριν προλάβουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, η πανδημία του κορωνοϊού έστειλε τον κλάδο στην εντατική, αφού το μεταφορικό έργο μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 70%» αναφέρει στην επιστολή του το Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών.
Όπως συμπληρώνει, «το υπόλοιπο 20 έως 30% του μεταφορικού έργου που απέμεινε, οι μεταφορείς το εκτελούν με πολύ μεγάλο ρίσκο να προσβληθούν από Covid-19, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό σε χώρες υψηλού κινδύνου, για να τροφοδοτήσουν με πλήρη επάρκεια αγαθών τη χώρα μας. Γι' αυτό ο ελληνικός λαός, εκτός από τους υγειονομικούς, επιβραβεύει για την προσφορά τους και τους Έλληνες μεταφορείς, οι οποίοι όμως, εάν δεν ενισχυθούν οικονομικά από το κράτος, δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν το μεταφορικό τους έργο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.