- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Ενίσχυση €5.000 ανά αυτοκίνητο ζητούν οι μεταφορείς
Το μεταφορικό έργο, αναφέρουν, μειώθηκε κατά 70%
Για χρεοκοπία του κλάδου των μεταφορών εάν δεν ενισχυθεί με τουλάχιστον 5.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, κάνει λόγο το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών
Οικονομική ενίσχυση των μεταφορικών επιχειρήσεων με τουλάχιστον 5.000 ευρώ ανά αυτοκίνητο, ζητεί με επιστολή του προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών το Πανελλήνιο Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών.
Το συνδικάτο μεταφορέων σημειώνει ότι το μεταφορικό έργο μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 70%, λόγω εξάπλωσης της πανδημίας, επισημαίνει ωστόσο πως, αν και υπήρξε αναγνώριση του προβλήματος από την πλευρά του κράτους, που τους συμπεριέλαβε στους ΚΑΔ, αυτό είναι προσωρινή λύση και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα.
«Ο κλάδος των ιδιοκτητών φορτηγών Δ.Χ. στη διάρκεια της 10ετούς κρίσης της οικονομίας, εκτός από τον μηδενισμό της αξίας της περιουσίας του, αντιμετώπισε και μείωση των εισοδημάτων του σε ποσοστό άνω του 50%, λόγω της μείωσης του μεταφορικού έργου. Και, δυστυχώς, πριν προλάβουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα, η πανδημία του κορωνοϊού έστειλε τον κλάδο στην εντατική, αφού το μεταφορικό έργο μειώθηκε σε ποσοστό άνω του 70%» αναφέρει στην επιστολή του το Συνδικάτο Χερσαίων Εμπορευματικών Μεταφορών.
Όπως συμπληρώνει, «το υπόλοιπο 20 έως 30% του μεταφορικού έργου που απέμεινε, οι μεταφορείς το εκτελούν με πολύ μεγάλο ρίσκο να προσβληθούν από Covid-19, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό σε χώρες υψηλού κινδύνου, για να τροφοδοτήσουν με πλήρη επάρκεια αγαθών τη χώρα μας. Γι' αυτό ο ελληνικός λαός, εκτός από τους υγειονομικούς, επιβραβεύει για την προσφορά τους και τους Έλληνες μεταφορείς, οι οποίοι όμως, εάν δεν ενισχυθούν οικονομικά από το κράτος, δε θα μπορέσουν να συνεχίσουν το μεταφορικό τους έργο».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates
Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό
Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επελαύνει η κακοκαιρία - Νέες οδηγίες από την Πολιτική Προστασία
Η Ελλάδα στην πρώτη ομάδα χωρών του προγράμματος “OpenAI Education for Countries” και πιλοτική εφαρμογή του ChatGPT Edu στα δημόσια σχολεία
Πού θα σημειωθούν οι προγραμματισμένες διακοπές νερού
Σε αυξημένη ετοιμότητα κρατικός μηχανισμός και δήμοι – Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες σε κάθε περίπτωση
Αυτοκίνητο έπεσε στη θάλασσα
Φτάνουν έως και 9 μποφόρ
Η νέα ανάρτηση του μετεωρολόγου
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της ΕΜΥ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
«Μακάρι να πέσουμε έξω» λέει η μετεωρολόγος του ΣΚΑΪ
Δείτε αναλυτικά όσα αναφέρει ο μετεωρολόγος
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το πρόστιμο αν δεν τις έχετε σε περιοχές όπου είναι υποχρεωτικές
«Περιορίστε τις μετακινήσεις σας»
Ποιοι κίνδυνοι αυξάνονται - Πώς να προετοιμαστούμε σωστά
«Συναγερμός μέχρι αργά το βράδυ»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.