Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Νάξο

Πρόκειται για άνδρα 49 ετών που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νάξος
Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Νάξο © EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα νέου κορωνοϊού στη Νάξο. Πρόκειται για άνδρα 49 ετών.

Το νοσοκομείο της Νάξου επιβεβαίωσε το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στο νησί των Κυκλάδων. Πρόκειται για άνδρα 49 ετών που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου της Νάξου αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι στις 05/04/2020 προσήλθε στο ΓΝ-ΚΥ Νάξου ασθενής 49 ετών, που ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, με συμπτώματα λοίμωξης του αναπνευστικού, ο οποίος εξετάστηκε στον ειδικά διαμορφωμένο θάλαμο του ΓΝ-ΚΥ Νάξου. Από τον απεικονιστικό και εργαστηριακό έλεγχο κρίθηκε ότι χρήζει νοσηλείας και κατόπιν συνεννοήσεως με τον ΕΟΔΥ έγινε λήψη δείγματος, το οποίο εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ στις 06/04/2020 και στις 22:30 της ίδιας ημέρας ενημερωθήκαμε ότι ο ασθενής είναι θετικός στο νέο κορωνοϊό Covid 19. Έγινε η προβλεπόμενη ενημέρωση στον ΕΟΔΥ και το ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και δρομολογείται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που ήρθε σε επαφή με τον ασθενή χρησιμοποίησε όλα τα μέσα ατομικής προστασίας σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ενώ σύμφωνα με το προβλεπόμενο πρωτόκολλο διαχείρισης πραγματοποιείται ιχνηλάτηση όλων των επαφών του ασθενούς ώστε να ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα».

Ο δήμαρχος Νάξου Δημήτρης Λιάνος έγραψε στο Facebook για το πρώτο κρούσμα στο νησί των Κυκλάδων: «Δυστυχώς επιβεβαιώθηκε πριν από λίγο από το Ινστιτούτο Παστέρ το 1ο κρούσμα λοίμωξης από κορωνοϊό στο νησί μας. Ο ασθενής, ο οποίος ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Νάξου κι αναμένεται η αεροδιακομιδή του σε νοσοκομείο αναφοράς, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, ο οποίος και ιχνηλατεί τις στενές επαφές του συμπολίτη μας. Ευχόμαστε όλοι ταχεία ανάρρωση! Με ψυχραιμία, οφείλουμε όλοι να εφαρμόσουμε τα μέτρα ατομικής προστασίας και να πειθαρχήσουμε στα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Τώρα περισσότερο από ποτέ... Μένουμε σπίτι!».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ