Ελλαδα

Φλωρεντία - νοσηλεύτρια: Σε μια εβδομάδα τσάκισα τα χέρια μου

Δείχνει τα χέρια της μετά από μια εβδομάδα αγώνα κατά του κορωνοϊού

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κορωνοϊός - Φλωρεντία - νοσηλεύτρια
Φλωρεντία - νοσηλεύτρια © facebook

«Πλακωνόμαστε στις μπουνιές με τον κορωνοϊο, με την ελπίδα ότι δεν θα μας σπάσει στο ξύλο» γράφει η νοσηλεύτρια από τη Φλωρεντία.

Ενδεικτική του αγώνα που δίνουν ενάντια στον κορωνοϊο γιατροί και νοσηλευτές, είναι η ανάρτηση νοσηλεύτριας από τη Φλωρεντία, η οποία δείχνει τα χέρια της, μετά από μια εβδομάδα αγώνα με την επιδημία. 

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο καθηγητής Οικονομικών υγείας στο London School of Economics και πρώην υπουργός, Ηλίας Μόσιαλος, που δημοσιεύει τη φωτογραφία, πρόκειται για το χέρι της 29χρονης Silvia Cini, νοσηλεύτριας στα επείγοντα περιστατικά στο Careggi της Φλωρεντίας.

Ειδικότερα, όπως γράφει ο κ. Μόσιαλος:

«Το κόκκινο χέρι, με τις μπλαβιασμένες αρθρώσεις σαν να έχεις βρεθεί σε καβγά και το δέρμα που «ανοίγει». Μετά από μια εβδομάδα που κάνει εξαντλητικές βάρδιες, πάντα με τα γάντια, μια νοσηλεύτρια δείχνει τα σημάδια στο δέρμα της»:

«Δεν πλάκωσα κανέναν στις μπουνιές - γράφει στο Facebook η Silvia Cini, 29 χρονών, νοσηλεύτρια στα επείγοντα περιστατικά στο Careggi της Φλωρεντίας. Στο νοσοκομείο πάντα φοράω εξεταστικά γάντια βινυλίου χωρίς πούδρα και δεν είχα ποτέ αλλεργική δερματίτιδα. Τον τελευταίο καιρό τυχαίνει συχνά να δουλεύω 13 ώρες σερί. Δεκατρείς ώρες με γάντια, σε κάθε αλλαγή γαντιών κι ένα πλύσιμο χεριών, μετά από κάθε πλύσιμο μια απολύμανση και πάλι ένα ζευγάρι καινούρια γάντια. Σε μια εβδομάδα τα τσάκισα τα χέρια μου. Πλακωνόμαστε στις μπουνιές με τον κοροναϊο, με την ελπίδα ότι δεν θα μας σπάσει στο ξύλο.

 


 

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ