Ελλαδα

Κορωνοϊός: Πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στον Βόλο

Ο 22χρονος νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νοσοκομείο Βόλου
Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στον Βόλο © ΝΤΙΝΟΣ ΜΠΟΥΡΛΗΣ / Eurokinissi Sports

Βόλος: 22χρονος που ταξίδεψε στη Βρετανία, προσβλήθηκε από κορωνοϊό και νοσηλεύεται στο Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο του Βόλου.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού Covid-19 στον Βόλο, ανακοινώθηκε λίγο μετά τις επτά το απόγευμα σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου. Πρόκειται για έναν νεαρό 22 ετών, που απ' το περασμένο Σάββατο νοσηλεύεται σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο Βόλου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 22χρονος είχε ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο και μόλις επέστρεψε στον Βόλο παρουσίασε συμπτώματα - γεγονός που προκάλεσε υποψίες στους γιατρούς με αποτέλεσμα να λάβουν και τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Ο νεαρός ανέμενε τα αποτελέσματα των εξετάσεών του ενώ νοσηλευόταν από το Σάββατο.

Η καθυστέρηση στα αποτελέσματα των εξετάσεων οφειλόταν στην έλλειψη αντιδραστηρίων στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λάρισας. Σύμφωνα με τους γιατρους, ο 22χρονος έχει πολύ καλή κλινική εικόνα, τα συμπτώματα είναι ήπια και αναμένονται οδηγίες από τον ΕΟΔΥ για την διαχείριση της κατάστασής τους. Δεν αποκλείεται ο νεαρός και πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κορωνοϊού στον Βόλο να πάρει εξιτήριο απ' το νοσοκομείο, υπό την προϋπόθεση ωστόσο ότι θα παραμείνει στο σπίτι του σε αυστηρή καραντίνα και απομόνωση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ