Ελλαδα

Κορωνοϊός: Χωρίς θεατές η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τελετή Αφής Ολυμπιακής Φλόγας
Χωρίς θεατές λόγω κορωνοϊού η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας © ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ / EUROKINISSI

Υπό τον φόβο του κορωνοϊού, η ΕΟΕ ανακοίνωσε πως η τελετή αφής της Ολυμπιακής φλόγας θα γίνει χωρίς θεατές, την προσεχή Πέμπτη.

Ο κορωνοϊός «χτύπησε» και τους Ολυμπιακούς αγώνες. Χωρίς θεατές θα διεξαχθεί η τελετής αφής της Ολυμπιακής Φλόγας την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020 στην Αρχαία Ολυμπία προκειμένου να αποφευχθεί πιθανή εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως ανακοίνωσε με επίσημη τοποθέτησή της η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η καθιερωμένη τελετή για τους προσεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών ως είθισται για λόγους ασφαλείας εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΟΕ:

«Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή συνεδρίασε εκ νέου για την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που είναι προγραμματισμένη για τις 12 Μαρτίου στην Αρχαία Ολυμπία και λαμβάνοντας υπόψη τις τελευταίες αποφάσεις της ελληνικής Κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας λόγω του ιού SARS-CoV-2 αποφάσισε τα εξής:

» Η Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας να γίνει χωρίς την παρουσία θεατών και θα την παρακολουθήσουν μόνο 100 προσκεκλημένοι με διαπιστεύσεις από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή και την Οργανωτική Επιτροπή "Τόκυο 2020".

» Η τελική πρόβα της Τελετής Αφής, στις 11 Μαρτίου θα είναι κλειστή για το κοινό και για τους δημοσιογράφους.

» Οι δημοσιογραφικές διαπιστεύσεις στην Τελετή Αφής περιορίζονται στις απολύτως απαραίτητες.

» Προτρέπουμε στους δημάρχους των πόλεων από τις οποίες θα περάσει ή θα διανυκτερεύσει η Ολυμπιακή Φλόγα να ακολουθήσουν πιστά τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας.

» Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή θα συνεχίσει να εξετάζει όλα τα δεδομένα και ανάλογα με τις εξελίξεις θα προχωρά σε αποφάσεις, με γνώμονα πάντα την προστασία της δημόσιας υγείας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ