- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Την απαγόρευση των συγκεντρώσεων και των πορειών στο κέντρο της Αθήνας σήμερα από τις 8 το πρωί έως τις 7 το βράδυ απαγορεύει η αστυνομία, λόγω της επίσκεψης του γερμανού προέδρου, Γιόαχιμ Γκάουκ. Σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ γίνεται λόγος για «λόγους δημόσιας ασφάλειας και μη διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής». Θα κλείσει και το μετρό «Σύνταγμα» από τις 13.30, ενώ αναμένονται και διάφορες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ανάλογα με το πρόγραμμα του κ. Γκάουκ.
Να θυμίσουμε ότι οι σχολικοί φύλακες έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στις 9 το πρωί έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αντιδρώντας στο μέτρο της διαθεσιμότητας και τις απολύσεις. Για τις 10, επίσης, εργατικά συνδικάτα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία προς το υπουργείο Εργασίας, ζητώντας μέτρα υπέρ των ανέργων. Τέλος, στις 12.30 έχει καθοριστεί συγκέντρωση της ΟΛΜΕ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος ενάντια στη διαθεσιμότητα. Στην κινητοποίηση αυτή έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί, καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, υπάλληλοι υπουργείων, εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ κ.ά.
Το πρόγραμμα του Γερμανού προέδρου
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα πραγματοποιεί από χθες έως και την Παρασκευή ο ομοσπονδιακός πρόεδρος της Γερμανίας, Γιοαχίμ Γκάουκ, και σήμερα θα έχει σειρά συναντήσεων με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκπροσώπους της πολιτικής ζωής. Ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί αρχικά με τον Κάρολο Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο στις 10.45 και λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι θα γίνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ. Στη 1 ο πρόεδρος της Βουλής θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του Γερμανού προέδρου σε κεντρικό εστιατόριο της πόλης, ενώ στις 16.00 ο κ. Γκάουκ θα συναντηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα. Στη συνέχεια θα ξεναγηθεί στο μουσείο της Ακρόπολης και στις 19.30 θα δει τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στα ύψη το θερμόμετρο - Ενισχυμένοι άνεμοι στο Αιγαίο
«Αφήνουν πίσω τους δύο ανήλικα παιδιά» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της ΔΕΘ
Πότε θα το δούμε στον ουρανό
Οι πρώτες πληροφορίες από την Πυροσβεστική
Η ανακοίνωση των διοργανωτών στους θεατές του Athens Flying Week 2026
Σε εξέλιξη οι έρευνες διάσωσης - Επιστρέφει εσπευσμένα από τη ΔΕΘ ο Νίκος Δένδιας
Συναγερμός στο Athens Flying Week - Αγωνία για τους δύο πιλότους
Επεισόδιο με σωματική βία και προπηλακισμούς στα σκαλοπάτια προς το παλιό λιμάνι
Η πυρκαγιά κατέστρεψε το διώροφο πέτρινο κτίριο του εργοστασίου - Σώθηκαν τα ιστορικά κελάρια και η κάβα
Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν στο σημείο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς
Εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και προσωρινό λουκέτο σε σταθμούς του Μετρό
Στρατηγικό μνημόνιο με τον γερμανικό κολοσσό ανοίγει νέες προοπτικές για το νησί
Περισσότεροι από 1.000 εκθέτες, 25 χώρες και 11 θεματικές ενότητες σε ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Αναλυτική πρόγνωση από το Meteo
Απέσπασαν πάνω από 175.000 ευρώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.