- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μονάδα απορρύπανσης νερού στον Δ. Τανάγρας
Εξασθενές χρώμιο στα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα
Μια πιλοτική μονάδα επεξεργασίας και καθαρισμού του νερού στον Δήμο Τανάγρας, του οποίου τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα έχουν μολυνθεί από εξασθενές χρώμια και άλλα τοξικά στοιχεία, πρόκειται να εγκαταστήσει το ΣΥΔΕΣΥΣ (Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών), σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φυσικών Πόρων και Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας (ΕΦΕΜ), το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΙΔΕΠ), το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ), και τον Δήμο Τανάγρας.
Η καινοτόμος αυτή μονάδα απορρύπανσης νερού από μη βιοδιασπώμενους τοξικούς ρυπαντές, την οποία παρουσίασε από το ΕΦΕΜ και το ΕΚΕΤΑ, ο καθηγητής Αναστάσιος Καράμπελας, λειτουργεί έως σήμερα μόνο στο εργαστηριακό περιβάλλον. Για πρώτη φορά τίθεται σε εφαρμογή στην περιοχή της Βοιωτίας.
«Κάθε προσπάθεια που γίνεται είναι καλοδεχούμενη, όμως το ζητούμενο είναι να σταματήσει η ρύπανση». Γι' αυτόν το λόγο χρειάζεται κεντρικός στρατηγικός σχεδιασμός, χωροθέτηση των χρήσεων γης, δηλαδή των 600 βιομηχανιών και βιοτεχνιών που λειτουργούν στα Οινόφυτα, και των καλλιεργειών, σημειώνει ο δήμαρχος Τανάγρας κ. Ευάγγελος Γεωργίου.
Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Περιβάλλον 2014-Κύκλος Νερού» του ΣΥΔΕΣΥΣ, το οποίο θα προχωρήσει παράλληλα και σε επιμορφωτικές και περιβαλλοντικές ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού στην προστασία του νερού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες - Μποφόρ σε Κρήτη και Δωδεκάνησα
«Η πρόσφατη συμφωνία Ελλάδας και Ισραήλ περιλαμβάνει μια πολυεπίπεδη αντιαεροπορική άμυνα με αναχαιτιστικά χαμηλής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας»
Παραμένουν στο σημείο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις
Ανεξέλεγκτο το μέτωπο στην Τραπεζίτσα
Δείτε τις 8 περιοχές με τις μέγιστες τιμές
Η ενημέρωση από την Πυροσβεστική
Πότε θα πραγματοποιηθούν οι συμπληρωματικές εξετάσεις εισαγωγής
Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
338 συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από την έναρξη του έτους
Δείτε το σημερινό σκίτσο
Καίει αγροτοδασική έκταση - Επιχειρούν επίγεια και εναέρια μέσα
Στο «κόκκινο» η μισή χώρα - Σε αυξημένη ετοιμότητα η Πολιτική Προστασία
«Δεν υπάρχουν λόγια μπροστά σε έναν τέτοιο πόνο» - Βαθιά οδύνη για την απώλεια
Στη μάχη με τις φλόγες επίγειες και εναέριες δυνάμεις - Συνεχής επιτήρηση με drone
Σε ύφεση η φωτιά στον Δήμο Ωρωπού - Διαρκείς ρίψεις από αέρος και διασπορά πεζοπόρων
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.