- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Οι «8» δράσεις Πατούλη για τη διαχείριση απορριμμάτων
Στόχος η μόνιμη και βιώσιμη λύση του προβλήματος στην Αττική
Πατούλης: Με οκτώ δράσεις η Περιφέρεια Αττικής σχεδιάζει να δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση στη διαχείριση των απορριμμάτων.
Με ένα σχέδιο 8 βασικών δράσεων που θα εφαρμοστούν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2020 και θα δίνουν έμφαση στην ανακύκλωση, σχεδιάζει η Περιφέρεια Αττικής να δώσει μόνιμη και βιώσιμη λύση στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, όπως προαναγγέλλει ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News.
Όπως αναφέρει, στις 30 Ιανουαρίου, σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο, θα ανακοινωθεί το συνολικό σχέδιο της Περιφέρειας για την αποτελεσματική διαχείριση των απορριμμάτων.
Ειδικότερα ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει, πως η Περιφέρεια προχωρά στην αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδιασμού, επαναπροσδιορίζοντας σε ρεαλιστικότερη βάση τους στόχους για την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση.
Παράλληλα σημειώνει ότι θα μοιραστούν σταδιακά ως τον Ιούνιο, 10.000 καφέ κάδοι και 80 απορριμματοφόρα σε δήμους για τη στοχευμένη συλλογή βιοαποβλήτων, προαναγγέλλει την ίδρυση Παρατηρητηρίου Ανακύκλωσης και επισημαίνει τη λειτουργία Help Desk στον ΕΔΣΝΑ για τη στήριξη των δήμων, στη διαδικασία αναθεώρησης των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης.
Στις δράσεις που προωθούνται περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, η υποστήριξη με πόρους άνω του 1,4 εκατ. ευρώ, στους δήμους, προκειμένου να προχωρήσουν στην αναθεώρηση των Τοπικών Σχεδίων Διαχείρισης Αποβλήτων, η προώθηση της ανακύκλωσης σε όλη την Αττική, μέσα από τη λειτουργία 60 κινητών σημείων, η λειτουργία μέσω του ΕΔΣΝΑ και σε συνεργασία με τους δήμους, 1.000 γωνιών ανακύκλωσης σε στοχευμένα σημεία, ο σχεδιασμός και η υλοποίηση εκστρατειών ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των κατοίκων της Αττικής.
Για τον ΧΥΤΑ Φυλής, ο κ. Πατούλης λέει: «Στόχος μας είναι να έχει καταργηθεί ο πράσινος κάδος και να υπάρχουν μόνο χωριστά ρεύματα από Διαλογή στην Πηγή. Αυτός ο στόχος είναι δυνατόν να επιτευχθεί έναν χρόνο πριν από την απαίτηση της Ευρωπαϊκής Οδηγίας για χωριστή συλλογή όλων των βιοαποβλήτων, που είναι η 31-12-2023. Από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά, ο ΧΥΤΑ Φυλής θα μπορεί επιτέλους να σταματήσει να δέχεται σύμμεικτα απορρίμματα».
Ερωτηθείς για το μεταναστευτικό-προσφυγικό ο κ. Πατούλης υπογραμμίζει πως η βούληση της Περιφέρειας είναι να συνδράμει ώστε όλοι αυτοί οι άνθρωποι να ζουν αξιοπρεπώς, ενώ συμπληρώνει πως το κεντρικό κράτος οφείλει να αναλάβει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες ώστε να ανακοπεί η ανεξέλεγκτη είσοδος στη χώρα και νέου αριθμού προσφύγων και μεταναστών.
Κληθείς να σχολιάσει το νέο εκλογικό νόμο που ετοιμάζει να φέρει το υπουργείο Εσωτερικών για την Αυτοδιοίκηση τονίζει: «Είναι αναγκαίο να υπάρξει ένα νέο, σταθερό εκλογικό σύστημα , που δεν θα αλλάζει με βάση τις κομματικές σκοπιμότητες της εκάστοτε κυβερνητικής πλειοψηφίας και που θα διασφαλίζει και την κυβερνησιμότητα».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι προσγειώθηκαν στην Αθήνα - Αναμένονται ακόμη τέσσερις από Τελ Αβίβ
«Παίρνω τον Παύλο μου και φεύγω», είπε συγκινημένη η Μάγδα Φύσσα έξω από το δικαστήριο
Καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια
Ο καθηγητής και πρώην υπουργός, σχολιάζει τις φωτογραφίες, έχοντας προσωπική σύνδεση με την ιστορία: ο πατέρας του είχε κρατηθεί στο Χαϊδάρι και στις φυλακές Αβέρωφ.
Τι αναφέρει η ανακοίνωση με αφορμή το περιστατικό στον σταθμό του Αγίου Νικολάου
Από φέτος θεσπίζεται εθελοντική 12μηνη θητεία γυναικών στον Στρατό Ξηράς
Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη στιγμή της τραγωδίας, σε εξέλιξη έρευνα για πιθανές κόντρες δύο οχημάτων
Αυλαία στη δίκη στο Εφετείο - Οι ποινές
«Είναι επιπόλαιο να μιλάμε από τώρα για ενδεχόμενο νέων κακοκαιριών» σημειώνει ο μετεωρολόγος
Απομακρύνθηκαν τελευταία στιγμή οι μαθητές
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Τα social media αποτελούν πλέον την κύρια πηγή ενημέρωσης
Ενδεχόμενο να επιστρέψουν στη φυλακή πρώην βουλευτές
«Έζησα μαζί του και τον ευχαριστώ»
Ποιες αργίες ακολουθούν
«Ξεδίπλωσε ακέραιο το ταλέντο του και αγαπήθηκε όσο λίγοι από το μεγάλο κοινό»
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη
Σε ποια ρολόγια δεν αλλάζει αυτόματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.