- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Γέφυρα Σερβίων: Ουρές χιλιομέτρων λόγω πυκνής ομίχλης
Περιοριστικά μέτρα της Αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης
Η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της Αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης, λόγω της πυκνής ομίχλης, προκάλεσε ουρά χιλιομέτρων στη γέφυρα των Σερβίων.
Ουρές φορτηγών και βαρέων οχημάτων, ειδικά προς το ρεύμα Σέρβια - Κοζάνη, που ξεπερνούν τα δύο χιλιόμετρα και φθάνουν έως την διασταύρωση του Βελβεντού, καταγράφονται το πρωί από την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων της Αστυνομικής διεύθυνσης Κοζάνης.
Στην περιοχή επικρατεί πυκνή ομίχλη και η διέλευση των φορτηγών γίνεται με αργούς ρυθμούς, αφού έχει μειωθεί τόσο η ταχύτητα διέλευσης της γέφυρας (στα 40 χλμ), όσο και ο αριθμός των φορτηγών που είναι δυνατόν να βρίσκονται ταυτόχρονα πάνω στη γέφυρα.
Η απόφαση προβλέπει τη διέλευση, κάθε φορά, μόνο ενός φορτηγού οχήματος µε ωφέλιμο φορτίο άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Επίσης προβλέπεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχηµάτων άνω των 50 τόνων.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Τροχαίας, Φίλιππο Ζουρνατζή, η απόφαση εφαρμογής του μέτρου θα διαρκέσει έως τις 15/02/2020, διάστημα κατά το οποίο θα εκδοθεί απόφαση από την αρμόδια υπηρεσία για τον καθορισµό του ανώτατου επιτρεπόµενου ορίου ταχύτητας και τον περιορισμό κυκλοφορίας οχηµάτων άνω των 50 τόνων, µε παράλληλη τοποθέτηση της σχετικής σήµανσης.
Ο κ. Ζουρνατζής επισήμανε ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε το πρωί στο ρεύμα προς Κοζάνη από βαρέα οχήματα, που μεταφέρουν κάρβουνο και κατευθύνονται προς τους σταθμούς παραγωγής της ΔΕΗ και εκτίμησε ότι το ίδιο φαινόμενο θα επαναληφθεί το μεσημέρι, όταν τα οχήματα θα επιστρέφουν για να ανανεώσουν το φορτίο τους.
Στις δύο εισόδους της γέφυρας υπάρχουν περιπολικά της Τροχαίας, που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των φορτηγών, ενώ στόχος είναι να τοποθετηθεί ηλεκτρονική σήμανση που να ενημερώνει έγκαιρα τους οδηγούς για την κυκλοφοριακή κατάσταση στην γέφυρα.
Τα περιοριστικά μέτρα στην κυκλοφορία των οχημάτων στη γέφυρα Σερβίων ζήτησε με έγγραφο του από την Αστυνομική διεύθυνση Κοζάνης ο περιφερειάρχης, Γιώργος Κασαπίδης, μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε τεχνικός εμπειρογνώμονας, ο οποίος διαπίστωσε κάθετες μετακινήσεις στους προβόλους ορισμένων στοιχείων όπου στηρίζεται το κατάστρωμα της γεφύρας. Το θέμα έχει θέσει σε συναγερμό τις τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας ενώ ετοιμάζεται μελέτη για τα πρώτα μέτρα άμεσης παρέμβασης στο πρόβλημα.
Η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων είναι μία από τις μακρύτερες γέφυρες στην Ελλάδα, μήκους 1.372 μέτρων. Το έργο δημοπρατήθηκε στις 16 Μαρτίου 1972 και ολοκληρώθηκε το 1976. Η γέφυρα κατασκευάσθηκε πάνω στην κοίτη του ποταμού Αλιάκμονα, όπου δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των υδροηλεκτρικών φραγμάτων της ΔΕΗ η λίμνη Πολύφυτου, μια από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Τι ζητά ο δήμαρχος από τον Νίκο Χαρδαλιά
Συνεχίζονται οι ισχυρές βροχοπτώσεις - Οδηγίες για ασφάλεια και δικαιώματα
Πού έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία
Δεν μπορούσε να προσεγγίσει Super Puma λόγω των καιρικών συνθηκών
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.