- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Κέρκυρα: Κύματα-βουνά δένουν τα πλοία στο λιμάνι (video)
Ξεκίνησαν τα προβλήματα από τη «Βικτώρια»
Προβλήματα από τη «Βικτώρια» σε Κέρκυρα κι Οθωνούς. Κύματα – βουνά παρέσυραν αυτοκίνητο και δένουν τα πλοία στο λιμάνι.
Κύματα που καλύπτουν την παραλιακή οδό της Γαρίτσας, δεμένα τα πλοία ανοιχτού τύπου στα λιμάνια Κέρκυρας, Λευκίμμης και Ηγουμενίτσας, πτώσεις μεγάλων κλαδιών και πλημμυρισμένους δρόμους έχει επιφέρει η έντονη κακοκαιρία «Βικτώρια» και πλήττει το νησί από τα πρώτες μεσημβρινές ώρες.
Όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, «μέχρι αυτή την ώρα η Πυροσβεστική Υπηρεσία κλήθηκε σε 22 κοπές δέντρων, ενώ έξι συνεργεία της υπηρεσίας βρίσκονται για έλεγχο στο οδικό δίκτυο».
Στο νησί βρέχει καταρρακτωδώς, ενώ oi θυελλώδεις άνεμοι αγγίζουν τα 9 μποφόρ.
Ο κ. Ρίζος συνιστά στους πεζούς να είναι προσεκτικοί και στους οδηγούς να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις μέχρι την ύφεση του φαινομένου.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το corfutvnews.gr, πολλά τα προβλήματα και στο νησί των Οθωνών λόγω των δυνατών ανέμων.
Σύμφωνα με τον τοπικό σύμβουλο Γιάννη Κατέχη, η δύναμη του αέρα ήταν τόσο ισχυρή με αποτελέσματα να ξεριζωθούν δέντρα, να κοπούν καλώδια της ΔΕΗ, να λυγίσουν οι στύλοι του μνημείου στην κεντρική πλατεία αλλά και να σημειωθούν ζημιές και στο γήπεδο.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης αποτελεί βίντεο που ανέβηκε στο Facebook από κάτοικο και δείχνει να παρασύρεται από τον αέρα ένα αυτοκίνητο!
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διασώθηκαν δύο άνθρωποι
Έχουν γίνει ήδη δεκάδες προσαγωγές
Οι σταθμοί του μετρό «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» έχουν κλείσει από τις 17:00
Αυτό προκύπτει από την ετήσια έρευνα του περιοδικού International Living
Τι ακολουθεί μετά τον Byron
Λόγω των πλημμυρικών φαινομένων
Παράλληλα, στη Βοιωτία, ο κόμβος της Θήβας παραμένει κλειστός από χθες
Οι επιστήμονες προβλέπουν βροχοπτώσεις έως το απόγευμα - Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.