Ελλαδα

Συγκλονιστική κατάθεση μητέρας Μυρτώς: «Έβλεπα παντού αίμα»

«Δέχομαι όλες τις κατηγορίες» είπε ο δράστης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59506-118760.jpg

Συγκλονισμένο το ακροατήριο άκουγε την κατάθεση της μητέρας της 15χρονης Μυρτώς που ξυλοκοπήθηκε άγρια από Πακιστανό στην Πάρο και παλεύει για τη ζωή της.

Η Μαίρη Κοτρώτσου στην κατάθεσή της περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια τι συνέβη πριν και μετά την επίθεση στη Μυρτώ. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, περιγράφοντας την στιγμή που την βρήκαν μαζί με την άλλη κόρη της, αναφέρει ότι η Μυρτώ ήταν σχεδόν αγνώριστη από τα σημάδια και πίστεψε πως αν το παιδί της δεν είναι νεκρό, θα πεθάνει άμεσα.

Ιδιαίτερα φορτισμένη η μητέρα της άτυχης 15χρονης καταθέτει:

«Πήγαμε στην Πάρο επειδή η μεγάλη μου κόρη είχε ψυχικά κουραστεί από τις Πανελλαδικές εξετάσεις! Ήθελε να πάει με τις φίλες της διακοπές αλλά εγώ φοβόμουν! Έτσι αποφασίσαμε να πάμε όλοι μαζί για να προσέχω τη μεγάλη μου κόρη! Είχα και το αυτοκίνητο μαζί μου οπότε ο,τι και αν χρειάζονταν και τα άλλα παιδιά, θα ήμουν δίπλα τους! Εκείνη την ήμερα καθόμασταν στην παραλία, η Μυρτώ ως υστερικά συντηρητικό και μη κοινωνικό άτομο δεν ήθελε να βγάλει τα ρούχα της και να κολυμπήσει! Μου ζήτησε να πάει μια βόλτα! Όχι της είπα!

-Γιατί μαμά; είπε η Μυρτώ.

- Γιατί παιδί μου είναι ένας μαυριδερός και συνέχεια κοιτάζει προς τα εδώ και με φοβίζει. Και θα φύγουμε σε λίγο.

- Πού είναι τώρα, δεν τον βλέπω, είπε η Μυρτώ

- Έφυγε προς τα επάνω παιδί μου, της είπα

- Εντάξει, θα είμαι εδώ στα βράχια και θα ακούω μουσική. Μόλις μαζέψεις τα πράγματα φώναξε με ή τηλεφώνησε μου και θα έρθω...

Λίγο μετά το κινητό της Μυρτούς ήταν απενεργοποιημένο.

Αμέσως ξεκίνησα να την ψάχνω μαζί με τη μεγάλη μου κόρη. Φτάσαμε στα βράχια και μου λέει η κόρη μου:

- Μαμά, είναι ένας περίεργος άνθρωπος εδώ κάτω.

- Μήπως είναι η Μυρτώ; ρώτησα.

- Όχι δεν νομίζω, είπε μη μπορώντας να αναγνωρίσει την αδερφή της.

Όταν πλησίασα το σημείο είδα ένα αλλοιωμένο σώμα και πρόσωπο. Έβλεπα παντού αίμα. Παρά πολύ αίμα. Το δεξί της μάτι ήταν κλειστό, πρησμένο και μελανιασμένο. Το αριστερό της μάτι ήταν ανοιχτό και ασάλευτο. Πρησμένο και αυτό και ματωμένο. Σκέφτηκα πως αν δεν πέθανε ακόμα, σε λίγα λεπτά θα είναι σίγουρα νεκρή! Στο νοσοκομείο μου είπαν ότι το παιδί μου είναι κλινικά νεκρό. Όπως διαπιστώθηκε αργότερα στο νοσοκομείο, όλο της το πρόσωπο ήταν σπασμένο. Τέσσερις μήνες μετά το συμβάν πήγα πάλι στο ίδιο σημείο! Ήθελα να το δω. Ήθελα να δω το μέρος που κακοποιήθηκε το παιδί μου. Παρόλο που έβρεξε και η θάλασσα ξέβραζε τα νερά της, τα βράχια είχαν ακόμα το αίμα του παιδιού μου! Εννέα φιάλες αίμα της χορηγήσαν στο νοσοκομείο».

Η δίκη ξεκίνησε με την κατάθεση του κατηγορουμένου Αχμέτ Βακάς, που δήλωσε ότι δέχεται όλες τις κατηγορίες, ενώ ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια της Μυρτώς.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ