Ελλαδα

Ντοκουμέντο με τζιχαντιστή να ποζάρει στον Άγνωστο Στρατιώτη

Βρίσκεται στο στόχαστρο των Αρχών Ασφαλείας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τζιχαντιστής ποζάρει στο μνημείο του  Αγνώστου Στρατιώτη, δίπλα από τον τσολιά στη Βουλή
Τζιχαντιστής ποζάρει στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, δίπλα από τον τσολιά στη Βουλή © Star

Στο φως ντοκουμέντο με τζιχαντιστή να ποζάρει μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, δίπλα από τον τσολιά στη Βουλή.

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση των κυκλωμάτων που διακινούν μετανάστες στα Ελληνοτουρκικά σύνορα, έφερε στο φως το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και ο Βάιος Σύρρος.  Ανάμεσά τους είναι και σκληροί τζιχαντιστές. Ένας από αυτούς μάλιστα φωτογραφήθηκε μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη, στο Σύνταγμα.

Ο εν λόγω άνδρας βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο των Αρχών Ασφαλείας, από τη στιγμή που ταυτοποιήθηκε κι εργαστηριακά καρέ - καρέ το πρόσωπό του, ως μαχητής του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Δεν είναι όμως ο μοναδικός τζιχαντιστής που βρέθηκε στην χώρα μας. 

«Υπάρχει και μια άλλη φωτογραφία που δείχνει αυτόν τον άνδρα να κρατάει όπλο… Εμφανίστηκε στη χώρα μας το 2018 και ήρθε να δει έναν ξάδελφό του στην Κομοτηνή αλλά τον Ιούνιο ήταν και πάλι Συρία» ανέφερε στο Star ο ερευνητής θεμάτων Διεθνούς Ασφάλειας – Τρομοκρατίας, Μάνος Μεϊμαράκης. 

Διακινητές «ψαρεύουν» μετανάστες

Τα κυκλώματα των διακινητών κάνουν χρυσές δουλειές χρεώνοντας τρεις χιλιάδες ευρώ το κεφάλι. Σε κάποια βίντεο βάζουν μάλιστα και το κινητό τους τηλέφωνο για να κλείσουν τις δουλειές. 

«Εδώ είναι το Πλαγκί στον Έβρο, ένα μικρό χωριό. Είναι το βίντεο που έδωσε ο διακινητής για να δείξει πόσο γρήγορα και με ασφάλεια περνάνε τους μετανάστες από τα σύνορα χωρίς να συναντήσουν αστυνομικό έλεγχο» τόνισε ο κ. Μεϊμαράκης. 

Αυτά τα βίντεο κυκλοφορούν σε κλειστές ομάδες στο διαδίκτυο και δείχνουν τον τρόπο με τον οποίο θα περάσουν τα σύνορα με ασφάλεια. 

«Αφού περάσουν τα σύνορα τους παραλαμβάνουν αυτοκίνητα για να τους μεταφέρουν σε διάφορες περιοχές» εξήγησε ο κ. Μεϊμαράκης.

Πριν από δύο μέρες οι διακινητές στη Σύμη, έδωσαν στους μετανάστες το στίγμα κάποιων ξενοδοχείων στο νησί αλλά και συγκεκριμένες οδηγίες: «Θα είστε ήσυχοι, θα αποφεύγεται κεντρικούς δρόμους, θα μένετε σε αυτά τα ξενοδοχεία μέχρι να σας παραλάβουν οι άνθρωποι μας για Αθήνα»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ