- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Fake αεροπειρατής: Με κρατούσαν σε υπόγειο χωρίς να ξέρω το γιατί
«Είναι δυνατόν η Ελλάδα που είναι χώρα της δημοκρατίας να κάνει αυτό το πράγμα;»
Ξεσπά ο Λιβανέζος που συνελήφθη στη Μύκονο για αεροπειρατεία ενώ δεν την έκανε. «Με κρατούσαν σε ένα υπόγειο χωρίς να ξέρω το γιατί».
Ο Μοχάμεντ Σάλεχ είναι ο Λιβανέζος δημοσιογράφος που συνελήφθη στη Μύκονο ως ο διαβόητος αεροπειρατής του 1985 και μέλος της Χεζμπολάχ. Σήμερα, μιλώντας στην τηλεόραση του Open δήλωσε: «Είμαι τώρα πολύ ευχαριστημένος. Θέλω να επιστρέψω στο Λίβανο. Είμαι καλά».
Λίγο πριν πάρει το πλοίο για να φύγει από τη Σύρο, όπου κρατείτο δήλωσε: «Δεν ήξερα γιατί με κρατάνε. Πέρασα δύσκολα ψυχολογικά. Με κρατούσαν σε ένα υπόγειο. Η γυναίκα και τα παιδιά μου κατέρρευσαν. Στη Μύκονο μου έκαναν ανάκριση για οκτώ ώρες. Τους έλεγα ότι είμαι 40 χρόνια δημοσιογράφος. Με ξέρουν στη Βηρυτό πολιτικοί και αξιωματούχοι».
Βγαίνοντας από το πλοίο στον Πειραιά το απόγευμα της Τρίτης είπε με απορία: «Είναι δυνατόν η Ελλάδα που είναι χώρα της δημοκρατίας να κάνει αυτό το πράγμα. Με κρατούσαν πέντε ημέρες και μετά… συγγνώμη». Αύριο αναμένεται να ταξιδέψει για τη Βηρυτό.
Σοκαρισμένη ήταν και η σύζυγός του που προσπαθούσε να συνέλθει απ’ όλα αυτά που έζησε. «Τη δεύτερη ημέρα που ήμασταν στην Ελλάδα, τον συνέλαβαν. Του πήραν την ταυτότητα και του έκαναν διάφορες ερωτήσεις. Δεν ξέραμε τι θα γίνει. Του πήραν το κινητό τηλέφωνο και δεν είχαμε καμία επικοινωνία μαζί του».
Ο Μοχάμεντ Σάλεχ πριν αφεθεί ελεύθερος είχε δώσει συνέντευξη σε μέσα της πατρίδας του προσπαθώντας να υπερασπιστεί την αθωότητά του. «Ολος ο κόσμος να γνωρίζει ότι είμαι αθώος. Δεν έχω σχέση με τα πράγματα που λένε. Εχω κουραστεί πολύ και αισθάνομαι κουρασμένος και λυπημένος».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βελτιώνεται το σκηνικό - O υδράργυρος θα αγγίξει τους 28 βαθμούς στα ηπειρωτικά
Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας
Η ιστορία ενός σταθμού που όλοι περιμένουν να μεταφερθεί, αλλά που εξακολουθεί να μένει εκεί όπου τον ξέρουν όλοι
Χιλιάδες μαθητές διεκδικούν μια θέση - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη διαδικασία
Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στις Γραμμές 6 και 7 έως τις 30 Απριλίου
Αστάθεια σε Κρήτη και Δωδεκάνησα - Φυσιολογικές θερμοκρασίες στην υπόλοιπη Ελλάδα
Πότε θα τη δούμε στον ανοιξιάτικο ουρανό
Η συνεχιζόμενη σεισμική δραστηριότητα έχει δημιουργήσει αναστάτωση στην περιοχή
Ένα παγκοσμίου βεληνεκούς έργο που ενσωματώνει τη σύγχρονη τεχνολογία
Για ποια πάρκα πρόκειται
Αύριο η επίσκεψη από Μητσοτάκη - Μακρόν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.