- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Αποκλεισμένη η Σαμοθράκη - Λύση από το υπουργείο Ναυτιλίας
Κριτική από τη Νοτοπούλου για τα ακτοπλοϊκά προβλήματα
Λύση στο θέμα του αποκλεισμού της Σαμοθράκης δρομολογεί το υπουργείο Ναυτιλίας.
Λύση στο θέμα του αποκλεισμού της Σαμοθράκης λόγω των καιρικών συνθηκών δρομολογεί το υπουργείο Ναυτιλίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν προγραμματιστεί οι παρακάτω ενέργειες:
Το ταχύπλοο επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "Andros Jet", της εταιρίας "SeaJets" θα καλύψει άμεσα τις συγκοινωνιακές ανάγκες της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Αλεξανδρούπολης - Σαμοθράκης. Επίσης σήμερα στις 12 το μεσημέρι θα βρίσκεται στη Σαμοθράκη το οχηματαγωγό «Άναξ» προκειμένου να αρχίσει άμεσα την εκτέλεση δρομολογίων για τη μεταφορά φορτηγών με εμπορεύματα προς την Αλεξανδρούπολη.
Το πλάνο της εμπλοκής του παραπάνω σκάφους, ως τώρα, διαμορφώνεται ως εξής:
- Το πλοίο αναχωρεί από τη Νάξο αύριο Τετάρτη 14 Αυγούστου, στις 12.00 περίπου το μεσημέρι.
- Το πλοίο αναμένεται να καταπλεύσει -πρώτα- στο λιμάνι της Σαμοθράκης στις 22.00 το βράδυ της ίδιας μέρας (14 Αυγούστου).
- Από το λιμάνι της Σαμοθράκης θα εκτελέσει άμεσα δρομολόγιο προς την Αλεξανδρούπολη, ενώ εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν θα κάνει ένα ακόμη μεταμεσονύκτιο δρομολόγιο προς την Σαμοθράκη.
- Την επόμενη μέρα Πέμπτη 15 Αυγούστου, το πλοίο θα εκτελέσει όσα δρομολόγια απαιτούνται ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στην Σαμοθράκη.
Το "Andros Jet" έχει μήκος 61 μέτρα, αναπτύσσει ταχύτητα 36 κόμβων την ώρα και μπορεί να μεταφέρει 600 επιβάτες και 75 ιδιωτικής χρήσης οχήματα. Το συγκεκριμένο σκάφος δεν μπορεί να μεταφέρει φορτηγά οχήματα.
Όσον αφορά την τροφοδοσία του νησιού το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης εξασφάλισαν την άμεση δρομολόγηση του οχηματαγωγού πλοίου (ανοικτού τύπου - ferry boat) «Άναξ» για την κάλυψη των σχετικών αναγκών.
Το εν λόγω πλοίο αναμένεται μόλις ολοκληρώσει όλες τις αναγκαίες προεργασίες, πιθανότατα αύριο 14 Αυγούστου, να καταπλεύσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης προκειμένου να παραλάβει φορτηγά οχήματα με προορισμό την Σαμοθράκη.
Πυρά Νοτοπούλου στην κυβέρνηση
«Στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου, ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της Σαμοθράκης αφήνει έκθετη την κυβέρνηση της Ν.Δ. και μαζί της και τη χώρα», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.
«Την ώρα που η τοπική κοινωνία προσπαθεί με αγωνία να αντιμετωπίσει την ταλαιπωρία, η κυβέρνηση μας εντυπωσιάζει με την προχειρότητα και την αδυναμία επίλυσης του προβλήματος» αναφέρει η κ. Νοτοπούλου για να προσθέσει:
«Η κατάσταση αντιμετωπίζεται με πρωτοφανή ανεπάρκεια και η ταλαιπωρία που βιώνουν κάτοικοι και τουρίστες είναι αδιανόητη. Εξίσου αδιανόητη είναι η δυσφήμηση της Ελλάδας στο εξωτερικό εξαιτίας της ανικανότητας της κυβέρνησης της Ν.Δ. να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα, για την περιοχή και τον τουρισμό, παρά την αποτελεσματική λύση που δόθηκε την Πρωτοχρονιά του 2019 με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».
Καταλήγοντας η κ. Νοτοπούλου αναρωτιέται «ποιές ενέργειες έχουν κάνει οι κ.κ. υπουργοί Γ. Πλακιωτάκης και Χ. Θεοχάρης για να διασφαλίσουν τη φήμη του νησιού και της χώρας, για τον απεγκλωβισμό των ανθρώπων και ποιες ενέργειες έχουν προβλεφθεί για την αποζημίωση τους».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Παράλληλα κατατέθηκαν και παράβολα της τάξης των 600.000 ευρώ
Αφέθη ελεύθερος με περιοριστικούς όρους
Σπιτονοικοκύρης εντόπισε νεκρή γυναίκα βουλγαρικής καταγωγής σε διαμέρισμα στα Χανιά - Έρευνα των Αρχών
Έφοδος της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος σε σπίτι συνταξιούχου γιατρού - Κατασχέθηκε παράνομο υλικό
Τι ισχύει για εισιτήρια και αλλαγές
Στο σημείο έχει διακοπεί η κυκλοφορία
Eίχε προβλεφθεί και υπήρχε υποστήριξη στο τηλεφωνικό κέντρο
Mια παραχώρηση του Studio Κλεισθένης αποκλειστικά για την Athens Voice
Δείτε αναλυτικά τι ανακοίνωσε η ΕΛΑΣ
Ο συγγραφέας και πατέρας δύο παιδιών μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει μια οικογένεια με ένα παιδί στο φάσμα του αυτισμού
Προχωρά η δεύτερη φάση μετασχηματισμού
Η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για τις επόμενες μέρες
Πώς έφτασαν οι Αρχές στα ίχνη τους
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Αποστέλλονται επίσης δύο Ανώτεροι Αξιωματικοί της Πολεμικής Αεροπορίας - Η δήλωση Δένδια
Η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο
Υπήρξε μέλος του Ινστιτούτου «Νίκος Πουλαντζάς» και συνιδρυτικό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Σε πλήρη εξέλιξη οι επιχειρήσεις επαναπατρισμού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.