Ελλαδα

Φωτιά στην Εύβοια: Στο νοσοκομείο με εγκαύματα ένας εθελοντής

Τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της επιχείρησης κατάσβεσης - Αναπνευστικά προβλήματα παρουσίασε και ένας πυροσβέστης

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Φωτιά στην Εύβοια
Φωτιά στην Εύβοια/©ΑΠΕ-ΜΠΕ/wassilis aswestopoulos x-andra photo

Με εγκαύματα σε χέρια και πόδια μεταφέρθηκε στο ΚΑΤ εθελοντής της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος συμμετείχε στην κατάσβεση της φωτιάς στην Εύβοια.

Με την κατάσταση στο πύρινο μέτωπο της Εύβοιας να παραμένει δραματική και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να δίνει εντολή για εκκένωση ενός ακόμη οικισμού (σ.σ. ο τέταρτος μέχρι στιγμής), έγινε γνωστό ότι υπήρξε τραυματισμός ατόμου που συμμετέχει στην επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, πρόκειται για εθελοντή της Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος φέρει εγκαύματα στα χέρια και τα πόδια. Αρχικά, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας. Ωστόσο, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο ΚΑΤ, προκειμένου να αξιολογηθεί η σοβαρότητα των εγκαυμάτων του. Στο Νοσοκομείο της Χαλκίδας μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ένας πυροσβέστης, ο οποίος παρουσίασε αναπνευστικά προβλήματα. Αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, εξήλθε.

Το ΕΚΑΒ έχει παράσχει, επίσης, βοήθεια σε κατοίκους του νησιού, οι οποίοι αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα λόγω του πυκνού καπνού. Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική τόσο στις περιοχές όπου οι φλόγες κάνουν στάχτη τα πάντα στο πέρασμά τους όσο και σε σημεία αρκετά χλμ. μακριά από το πύρινο μέτωπο.

Η φωτιά στην κεντρική Εύβοια ξέσπασε πρωινές ώρες της Τρίτης στη θέση Αργιλίτσα του δήμου Διρφύων - Μεσσαπείων και λόγω των θυελλωδών ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ