- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θεσ/νίκη: Οι πιο συχνές επικίνδυνες παραβάσεις οδηγών τον Ιούλιο
Λιγότεροι χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο όταν οδηγούν
Υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα οι επικίνδυνες παραβάσεις των οδηγών τον περασμένο Ιούλιο στη Θεσσαλονίκη.
Κινούνται περισσότεροι στο αντίθετο ρεύμα, τρέχουν περισσότεροι, αλλά λιγότεροι χρησιμοποιούν το κινητό τηλέφωνο όταν οδηγούν. Τις τρεις αυτές επικίνδυνες παραβάσεις αναδεικνύει η στατιστική ανάλυση των τροχονομικών ελέγχων που πραγματοποίησε τον περασμένο μήνα η Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.
Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2018, τον Ιούλιο του 2019, τα στατιστικά στοιχεία της Τροχαίας Θεσσαλονίκης δείχνουν ότι σημειώθηκαν 5,7% λιγότερα τροχαία ατυχήματα υλικών ζημιών ενώ ο αριθμός των ατόμων που έχασαν την ζωή τους ή τραυματίστηκαν σε τροχαίο δεν εμφανίζει σημαντική αυξομείωση (4 νεκροί το 2018 και το 2019, 166 τραυματίες -οι 5 βαριά- πέρυσι τον Ιούλιο, 169 φέτος, οι 4 βαριά).
Η μεγάλη διαφορά όμως καταγράφεται στην υπερβολική ταχύτητα καθώς τον περασμένο Ιούλιο εντοπίστηκαν 1.588 οδηγοί να έχουν αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα έναντι 1.435 το 2018 ενώ 116 ήταν οι οδηγοί που εντοπίστηκαν τον περασμένο μήνα να κινούνται στο αντίθετο ρεύμα (ποσοστό 136,73% περισσότεροι) απ' ότι τον Ιούλιο του 2018 που είχαν εντοπιστεί 49 οδηγοί.
Είναι παρήγορο πάντως ότι η στατιστική ανάλυση δείχνει μείωση της χρήσης του κινητού από οδηγούς κατά 76,61%, μείωση της οδήγησης χωρίς κράνος (6,77%), και μείωση της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη (55,7%). Με μέθη είχαν εντοπιστεί το 2018 164 οδηγοί και τον περασμένο μήνα 161. Η Τροχαία Θεσσαλονίκης με στόχο την “Οδική Ασφάλεια” είχε ελέγξει πέρυσι τον Ιούλιο 14.830 οδηγούς και τον περασμένο μήνα 11.076 .
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Δείτε τον χάρτη του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με τις υψηλότερες καταγραφές στη χώρα
Εντοπίστηκε να οδηγεί στο αντίθετο ρεύμα με επικαθήμενο
Tι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο
Τα Δεκεμβριανά που ακολούθησαν και το δικαστικό «θρίλερ» με Κορκονέα
Κλείνουν σταθμοί του Μετρό - Τι θα ισχύσει τις ώρες των εκδηλώσεων μνήμης
Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες
Τεράστιοι όγκοι νερού από την κακοκαιρία «Byron» έσπασαν τα αναχώματα
Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός από ρίψη πέτρας και μεταφέρθηκε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης
Πότε ξεκινά η επαναλειτουργία της βασικής γραμμής
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού το Σαββατοκύριακο
Από το μεσημέρι η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει δύο μέτρα
Οι σταθμοί αυτοί θα κλείσουν εκ νέου στις 17:00
Γιατροί «στόχευαν» ΑΜΚΑ για εικονικές συνταγογραφήσεις
Υπερχείλισε χείμαρρος στη Φοινικούντα
Βροχοπτώσεις άνω των 40–50 mm/ώρα στην Αττική από την κακοκαιρία Byron
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας
Ομάδα αγροτών προσπάθησε να περάσει τον αστυνομικό κλοιό και να κινηθεί προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.